torsdag 28. april 2011

Det kom en pakke i posten...

Tenk deg at du har sagt noe for lenge siden. Tenk deg at du var sikker på at det var glemt. Tenk deg for en overraskelse når det plutselig dukker opp i posten!

En pakke med velkjent skrift kom med postbilen. Det var fra Ugla. Pakken inneholdt - nettopp - det mest selvfølgelige i verden, nemlig JORDSKOKK!

Jeg har i flere år lagt merke til den frodige og flotte planten, som i tillegg kan benyttes i matlagingen og som ytterligere bonus har pene blomster om man lar den komme i blomst.

Jordskokk, eller Helianthus tuberosus er en flerårig urt i kurvplantefamilien. Planten kommer fra Nord-Amerika og blir dyrket for jordknollene.

Wikipedia kan fortelle: "Jordskokken blei dyrka av urfolk i nordamerika. Europearane oppdaga han då den franske oppdagaren Samuel de Champlain fann dyrka jordskokk ved Cape Cod i 1605. Knollane har vore viktig i nokre europeiske samfunn som dyrefôr og som menneskeføde. Planta vart i stor grad konkurrert ut av potetene da dei kom ut på 1700-talet."



Bildet er lånt fra Tigerliljes grøne gleder



Tusen takk kjære Ugla!

tirsdag 5. april 2011

Vårlige vibrasjoner

Nå er de her - vibrasjonene for den årstiden som faktisk begynner å vise seg! Årets Dyning er på plass. Veldig godt tips å legge i tepper, puter og skinn for å forlenge sesongen.
Øya er også reservert, og hytteferien i Setesdal planlegges også.
Planleggingen og å se frem til sommeren er like viktig som å glede seg over minnene etterpå. Håper du også kjenner vårkriblingen!