lørdag 16. august 2008

Norsk Eventyrfestival

Hvem er det som gjemmer seg bak furua? Skimtes noe hvitt eller er det bare bjørkeleggen? Tusser og troll, huldrer og skrømt fra eventyr og sagn... alt kan oppleves i disse tider.
Fra friluftsscenen ved Norsk Eventyrfestival. Trolla på Heidalsskogen er der selvsagt. Hvordan går det når guttene greier å få tak i trolløyet?
Ser du nøye etter, kan du finne mangt og mye når du vandrer i skogen...


Med ett glir en mørk skygge over himmelen - lyden av vingeslag når oss, så stille som bare fjær i bevegelse kan høres. Stirrende klare øyne, så sylskarpt ett blikk. Rovfuglen flyr gjennom skogen - i vandreteateret "Jakten på Trollskatten".
Det er en stund siden Asbjørnsen og Moe var hos oss, eventyrbøkenes sider er kanskje gulnede og lenge siden du har lest. Men magien lever videre - i eventyrbygda!

14 kommentarer:

Photo-Me-Life sa...

Det der (bildene) tror jeg Caroline ville likt vært med på, hun er opptatt av troll:)

Jeg spurte henne da alt var på plass hva hun syns, hun sa hun likte begge tinge veldig godt. Hvem var finest da, sa jeg, nei det klarte hun ikke velge mellom for begge var fine (hylla/skapet) Så da var det suksee. Hyllen som havnet inne på badet som tidligere stod der må jeg fikse litt på, fant noen hvite/beige kurver jeg tenkte ha der. Så artig å ordne, i allefall da det er ruskevær ute

Anonym sa...

Dit vil jeg også! Så moro at noen tar vare på eventyrtradisjonene våre i denne data/plastic-tiden vi lever i! hilsen Lina

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan. Så litt skummelt ut det der da..hi hi,
Artig med slik tilstelninger, eventyrene er verdt å ta vare på.
Klem

Dagny- Heim sa...

Kjempegøy med eventyr, og så flott at det blir laga slike forestillingar/opplevingar ute i naturen! Flott både for barn og vaksne :-)

Sologbolig sa...

De norske folkeeventyrene er flotte og må tas godt vare på. Håper mange barn får vokse opp med mystikken og det litt skumle som er i disse eventyrene..... men ser til slutt at det som oftest er det gode som vinner.

Ugla sa...

Dette var ein spennende måte å la borna møte eventyr på. I bygda mi skal vi i oktober lage ein eventyrsti opp til ei bru over ein stor bekk. Gjett kven som bur under den brua? På vegen opp til brua skal dei også møte andre eventyrfigurar. Ikkje sei det til nokon , men eg skal truleg vere katten med støvlane.

Elisabeth sa...

Åee..det så bare kjempemorsom måte og markere hvor mye glede man kan ha av eventyr. Viktige ting å gi sine barn, for idag blir det jo mer og mer data og spillmaskiner, og mye av den eventyrgleden som kanskje vi hadde da vi var små, kan bli borte hvis vi ikke passer på :)

Anita sa...

Så artig. Synes det er så viktig å ta vare på gamle tradisjoner og blir så glad når eg kommer over slike innlegg. Var sikkert spennende for både store og små.
Håper dere har hatt en fantastisk sommer, og ønsker dere en flott uke.
Hilsen amo

FO - 2 sa...

Vi må holde på magien ja.
Livet blir mye mer spennende da... ;)
Og etter å ha vært "budeie" på en seter tilhørende en gård i Heidal, ja så skjønner jeg godt at man kan/kunne se både tusser og troll der. ;)))
Det er ett vakkert sted! :)

Anonym sa...

Å - det så utrolig spennende ut! Tenker mine to hadde elsket å ha vært der - også jeg da......!!!

Blåbærpai sa...

Det ser spanandes ut! Hugser godt eventyret om trolla på heidalsskogen. Trur vi hadde det i ei stor bok som heitte"TUSS OG TROLL".
Takk for helsing!Ja, det er slik du seier, folk mister nesten munn og mæle når eg seier eg er mor til 5! og då rettar eg meg godt opp og er superstolt!!Nok av liv og røre her i huset ja!!
God helg i vente!!

Anne-Berit sa...

Artig innlegg,mye spennende der.Ha ei flott helg!

Synnøve. sa...

Dette likte eg så mye. Lurer på hvor man finner bökene eg....
Takk for en god eventyrstund.
Klems meg.
Synne.

Anonym sa...

Stunning !!!