søndag 26. oktober 2008

Safari i morgenmørket

Hvor mye er det mulig å finne av plantegleder nå ute i den hensynsløse høstkulden? Til og med lønnebladene har måttet gi tapt og fyrverkeriet har bleknet og ligger slapt og tørt i tykke lag. Jeg myser i morgenens mørke og trekker glidelåsen opp i halsen. Årets blomstergleder er nok over... Men inne i min favorittbutikk er det lunt og varmt og bugner av fantasirike kranser og oppsatser.
Det er lov å kikke inn - det milde lyset gir frodigheten mulighet uansett kulden utenfor. Men hva er det som dukker opp?

Et vakkert syn utenfor butikken... roser i blomst som ikke vil slippe taket selv om rimet ubarmhjertig legger sin kalde hånd over bladverk og knopp.

Herlige farger og en optimistisk start på en dag sent i oktober.


Man kan visst få seg fargerike overraskelser fra naturen fremdeles, bare man ser godt etter!
Ellers har helgen vært preget av gastronomiske utskeielser.... det blir nesten godt å komme i gang med uken med knekkebrød igjen. Forretten var en klassisk rekesalat med en herlig marinade og asparges med fantastisk smak, farge og konsistens. Hovedretten var himmelsk og desserten en drøm, men da var vi for opptatte til å bildedokumentere.
Tusen takk for det koselige besøket i helgen - så godt å treffe mennesker man setter pris på, men som man ser for sjelden. Å sette seg i bilen - kjøre avsted - da kan man få opplevelser som vi gjorde i helgen - setter enormt pris på at dere dro den lange veien.

16 kommentarer:

Jeanette sa...

Å så koselige bilder..høsten har mange fine farver:)) og ikke minst nyte god mat i godt lag!^^,
Ha en fortsatt sprudlende søndag:))

Klaffen sa...

Å så flotte bilder da. Jeg og har ei rose igjen, og den er simpelthen bare en råtass. Klebrer seg fast og bare nekter å finne seg i at vinteren er i anmars. Tøffingen min!heldigris med gode venner og deilig mat. Flott blogg du har! tkk for hyggelg kommentar hos meg! stor klem

Magdalena sa...

så flottebilder,- det øverste var helt utrolig...

ja nå lakker det og lir mot mørk vinter,- melankolien preger naturen...
heldigevis har vi julen ;)
klemmer~~~

... 4 på toppen sa...

Kjempefine høstbilder og god stemning. Godt skrevet også.

Fortsatt god søndag :-)

Rådyrveien sa...

Takk for besøket!
Koselige rosebilder du har tatt. Rose er ynglingsblomsten min. :)
Fortsatt god søndagskveld!

Hilde

Fivrel sa...

Har mysa mot den same blomebutikken eg au, og er på ingen måte overraska når du utnemner nett denne som yndlingsbutikken din :-)

Vonar det byrjar gå seg til med byliv, studiar og den nye kvardagen. Hadde vore koseleg å treft dykk alle ei gong, no når de for fyrste gong på lenge er SÅ nære. Kanskje byd høvet seg uti november ei gong..?

Hels alle, og njot hausten med peiskos og store koppar varm te i sofakroken - veit du set like stor pris på dette som eg :-)

Anonym sa...

Utrolig hvor standhaftige noen blomster er tross høstfrosten!

Cathrine sa...

Fine høstbilder,og denne rekecocktailen så bare nydelig ut...Nam nam..
Ha en fortsatt fin kveld

lavendel mio sa...

Kjempefine bilder.Tok inn siste rosene til helga.Men både rosene og jeg trenger en pause no:)No er det bare innekos.

Takk for fine kommentarer på bloggen min.

Ha en fin kveld:)

Solveig sa...

Så fine bilder.
Ikke alle som har fått med seg at det er høst da nei..
Så koslig med god mat i godt selskap:)

Ha en fortsatt fin uke;)

Ugla sa...

Ja, no er det vinter. Snøen kom i dag. Heldigvis hadde eg teke inn dei to krukkerosene mine for ei veke sidan, og i vinterhagen har eg no flotte gule og raude roser. No er det tid for bøker og te-koppar om kvelden. Eller varm sjokolade med krem.
Varme helsingar til store og små

Grannylovestoknit sa...

Så fine høstbilder! Jeg blir mer og mer glad i høsten, når det er vakker høstsol og lune kvelder inne. Idag kom snøen til oss, men spørs hvor lenge den blir liggende.

Lykkehuset sa...

Herlige bilder du viser her!!! Bare å kopiere "kalendertipset";-) Ha en fin kveld! Klem Beth

Synnøve. sa...

Hei.
Sitter her og nyter dine fine bilder. Her fikk nok rosene seg en knekk igår når det kom snö.
Har du fått noen snö ennå?
Håper at allt er under kontroll hos deg.
klems fra meg.
Synne.

Marie sa...

Nydelege haustbilde hos deg i dag :)
Det står nokre få roser og trossar kulden hos meg også, enn så lenge...

God helg :)

Anonym sa...

[p][url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic outlet[/url] co . Olay [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic[/url] vs . co . Everyone deals with it at some point, and getting rid of Clarisonic Mia just a matter living a healthy lifestyle and cleansing regularly . I have oily skin, the most annoying pores wash clean, think about it, the small pores should bury the [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic canada[/url] fat sucked out, is easier said than done . But now that it is available and accessible to most women, you can get it from reputable online stores that sell Clarisonic brush heads . Who Should Use Clarisonic Brushes?

Any woman who cares enough for her skin should use Clarisonic products . Right off the bat (even following first day), my [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic mia 2[/url] skin area felt smoother and much softer.[/p]