mandag 22. juni 2009

Hva er dette?

Kan noen hjelpe meg å tolke merkingen tro? Jeg kjøpte meg solbærbusker på hagesenteret trodde jeg... men det står da faktisk "hagerips"! Selv om jeg ut fra bildet mente det skulle være solbær, jeg må innrømme at jeg ikke leste på teksten. Men det står også at det er Schwarze hagerips?!? Svart rips har jeg aldri hørt om - er dette det samme som solbær på tysk?
Jeg lurer veldig!


7 kommentarer:

Anonym sa...

Solbærplanten (Ribes Nigrum) er en del av ripsfamilien. Ripsfamilien omfatter ca 150 arter (deriblandt mange typer solbær), så det er vel nærliggende å tro at Ribes Silvergieter Schwarze er det du var ute etter :-)

-Anna-

Hilsen fra landet sa...

Jeg er veldig veldig imponert over deg! Ante virkelig ikke at du hadde så inngående kunnskap om dette. Tusen takk!

Jeg håper på at det er solbær mens min kjære håper på at det er ripsbusker :-D

Klaffen sa...

Hei på du - nå skal du få svar fra gartneren på Plantasjen: Det er SOLBÆR!! Ringte kollegaen min og spurte jeg, klokken 0645 på en helt vanlig tirsdag:) Kos deg med bæra. klem fra dekoartøren på Plantasjen:)

Unknown sa...

Jepp. Ribes = Solbær på Italiensk i hvertfall.

Anonym sa...

Silvergieter
Sorten vart foredla av van der Slikke i Nederland i 1926. Synonym er Silvergieter Zwarte. Buskane er kraftigveksande og opprette, men svært utsette for mjøldogg og bladfallsoppar. Bæra er store med tunt, seigt skinn, mild smak og medels innhald av vitamin C. Buskane er ikkje særleg hardføre, men sorten vart raskt svært populær p.g.a. tilpassing til maskinell hausting. Sorten er no ute av kommersiell dyrking, men er eit viktig vitnemål om ein epoke i norsk solbærdyrking. Eit problem i ei framtidig samling er at buskane må sprøytast ofte mot mjøldogg om dei ikkje skal gå ut p.g.a. dette.

Kilde: www.skogoglandskap.no/filearchive/genetiskeressursariribes.doc

Hilsen fra landet sa...

Veldig så mye mange finner ut om dette, tusen takk!

Men ser at de ikke er så hardføre, så jeg burde nok kjøpe annen sort senere. Denne var til salgs på Lhmr, så jeg antok at den var herdig uten å ha undersøkt på forhånd.

Anonym sa...

Det du har på bildet der, ser definitivt ut som solbær...
Men jeg kan bekrefte at det finnes svarte rips. Har en busk i hagen her...
De er søtere enn den rød, og litt mindre syrlig, ellers lik på smak.
Egner seg veldig godt som dessert.