onsdag 19. august 2009

Ulike planter - ulike personligheter!

Så ren og hvit er Blanc Double de Coubert, og har selskap av blå nyanser der den representerer ro og harmoni i blomsterbedet.
Det er som hun sier til meg, den lille og uunnselige Betty Bland: "Her er jeg, og se hvordan det hjelper når du gjødsler meg litt og klipper vekk grener så jeg får mer lys!" Den mystiske Cristata slås lett ut av regnet men gjør at man stadig vender tilbake til henne for å se hva hun kan avsløre under sine grønnkledte knopper.

Så er det den litt overlegne Bonica 82, som vet at hun slår alle hva angår rikholdig blomstring, så hun er nok litt dronning i bedet, og fullt klar over det!

Dokkerosen forsøker å konkurrere med de andre, men til tross for den sterke fargen og det blanke bladverket, kommer hun litt i bakgrunnen for sine mer frempå medsøstre.

Så har vi Louise Odier, som stilltiende viser seg frem, alltid fra sin beste side. Hun står der med sin skjønnhet og sin duft uten å være prangene, bare naturlig vakker.

På muren får Rouge Cardinal slynge seg fritt. Den utrolige, dyprøde fløyelsfargen virker magnetisk og man må bare se og beundre i lange drag.Warzawska Nike viser seg også med blomsterflor og gir uttelling i fullt monn sammen med de hvite erteblomstene.Og endelig i dag var de der: Papaver somniferium, som nikkende bekreftet for meg at det tross alt ble sommer i år også.

4 kommentarer:

AnneKa sa...

Veldig bra laget til:)

Synnøve. sa...

Hei og go formiddag.
Så flotte blomster du fremdeles har i hagan. Her bynner de blomstre klart nå. Allt har heller ikke blomstret. Har en bed med rosenskära som inte blommstret enda. Trur ikke dem gjör det heller, för det er ikke knopp der engang...

Ja alle har rett til en mening. Absolut. Men hvorfor kan dem ikke skjönne at dem faktisk bor i ett land med helt andre verdier, en helt annen kultur og ett helt annet samfunn? Her er go plass til alle. Da lurer eg litt på hvorfor det må väre slik. Har mange venner som er homofile, noen som er muslimer og det går greit når vi mötes allesammen. För vi ser hverandre som mennesker. Ikke honomifile, muslimer eller hvad det nå måtte väre. Sån ser eg det....
Derfor gjör ett slikt oppslag meg så sint!

Nei vi har ikke hatt frost. Men så mye regn så man har ikke kunnet gå i skogen. Det er vått overallt. Har temperaturer på mellom 9 og 20 plus hver dag og natt. Men merkeligt er det. For det er kun en av fem som ser slik ut.
Men det nok like greit å inse at hösten kommer.

Nå skal eg pröve og få plukka litt mer rips og solbär. De bugner i buska her ute. Har ikke stor nok fryser til å ta til vare alle bär.. Det gör vondt det skal eg si deg. Skal å pröve meg på en skogstur i helgen. Må höste litt mere blåbär og finne litt sopp.

Ha nå ei flott torsdag. Kos deg.
Klems synne.

Ingmarie sa...

Underbara bilder!Du tycks känna till mycket om rosor....visst finns det en Whisky ros???men vart kan man få tad på dom???

Återkommer gärna hit

Anne-Mette sa...

Jeg kjøpte rouge kardinale i år men det er bare knopper! Nå fant jeg ut hvordan den så ut, håper jeg også får sånne snart da!