søndag 9. oktober 2011

Mmmmmais!

Den aller morsomste selvplukk vi har vært med på var selvplukk av mais! Med glød og iver ble det plukket masse maiskolber i en fei, så nå har vi spist mais til frokost, lunsj og middag!
Perfekt innpakket ligger den der, med de søte og gyldne kornene som avslører seg under det grønne "papiret". For 3 dager siden plukket vi mais i T-skjorte, mens i dag ligger snødrysset over landskapet og et isende frostlag finnes over gress og visnet løv.På soverommet sitt malte storesøster i går "slagordet" som hun har ønsket å ha på veggen sin på, med inspirasjon fra UiO. Rundt bokstavene har hun festet små "stjerner" og laget Karlsvogna helt nederst. I går kveld var vi ute og kikket med teleskopet hennes, og det var virkelig en opplevelse med metorsverm og nordlys i går kveld - håper mange fikk dette med seg for det var et syn av de sjeldne!

5 kommentarer:

Anita sa...

Wow, mais du. Imponert over alt de komme på å prøva *fnis* Men guu så kjekt det må vera når de får eit så flott resultat.
Snøen vil eg ikkje høyra om. *fortrenger*
Fin veka til deg og dine.
klem amo

Karna sa...

Herlig med helt fersk mais...mums!

Anita sa...

Trudde eg hadde svart deg, beklager. De brune egga er frå brun italienar :)

Anonym sa...

Så koseleg å høyre om plukking av mais og der de kunne fråtse i maiskolber! Eg har slått opp på ”Et nos petimus astra” og fekk lære at det betyr ”Også vi søker stjernene”, flott slagord å ha på rommet til ei stor lita jente.

Anita sa...

Upps, nå fekk eg melding om at det var brun loman som la dei mørkebrune egga. ;)