onsdag 16. april 2008

Oppdatering fra det grønne hjørnet

Siden jeg var veldig ivrig med å så litt vel tidlig, har det resultert i at plantene jeg skulle ha ute i blomsterkasser, har blitt stueplanter i steden... og veldig fullt i vinduskarmene! Under her er blomkarsen "Milkmaid" - en herlig dyp kremfarge ¨på blomstene. Se hva noen få dager med sol kan gjøre: Under her er bladene på "Wedding Royale" før de ble eksponert for sollys:
Og her etter noen dager i solen (samme plante):

Liker også så godt bladverket på "Bornholm". Den har ikke begynt å blomstre enda, men det gjør ingenting!
Og selvsagt: Mine gode venner, som kommer like sikkert igjen hvert år: En variant St. Paulia som ikke fås kjøpt i noen butikk men som gis videre fra venn til venn. Minner meg om blåveis, som ikke vokser her. Så jeg koser meg med disse isteden!

29 kommentarer:

Lilledora sa...

Så nydelig den blomkarsen er. Blomkarse syns jeg er såååå nydelig, men jeg får den ikke til. Får bare grønne store blader jeg. irriterende. Men blåveisa mi blomstrer fint i hagen nå. Den er så fin. God kveld

Lilledora sa...

Så nydelig den blomkarsen er. Blomkarse syns jeg er såååå nydelig, men jeg får den ikke til. Får bare grønne store blader jeg. irriterende. Men blåveisa mi blomstrer fint i hagen nå. Den er så fin. God kveld

Elisa sa...

Jøss, blomkarse i blomst allereie? Ikkje verst. Eg hadde 'Milkmaid' i fjor, veldig fin! Hadde den i lag med ein som var djup raud, på grensa til svart. Det blei ein bra kombinasjon!

Kjersti sa...

Artig med "uteblomster" i stua, du kan jo leke at det er sommeren som har kommet. Så rart at bladene på den neste blomsten forandret seg så mye bare med litt sol.. :o) St.paula var fin, enig i at den lignet blåveis. Mamma har noen lignende.

Anonym sa...

"Bornholm" hadde fine blad, spennende å se om blomstene også er like fine.

FO - 2 sa...

Ja, du har god vekst ser jeg.
Bra! :)
De St. Pauliaene er store og flotte.
Imponert. :)
God dag til deg.

Synnøve. sa...

Så flotte blomster....
Må nok skjerpe meg litt og få frö i jord så kanskje det blir blomster her og.
Den st paulian var nydelig. Veit du hvor den sorten du har der kommer fra?
Klems Synne ;D

Hilsen fra landet sa...

Om du ikke får det til lilledora, så kanskje du har gitt dem for god jord? Slik at de vokser veldig i bladverket men ikke blir så mye blomster.
Viola: Bornholm får dypt røde, rosenknoppformede blomster.
Synne: Jeg vet ikke det generiske navnet på disse- de gis som sagt videre utenom hagesenter eller blomsterbutikker. Blir så utrolig frodige og fine, og står for meg på et symbol på vennskap :-)

liven sa...

Kjekt at du likte koppene mine....
Så fine bilder og den St.paulien var bare helt nydelig:)
Ha en fin dag:O)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Monica Therese sa...

Åh,så mange deilige planter =) Jeg leeengter etter våren og sommeren =)

Beyla sa...

Flotte blomster!! Jeg har nå TOOO blomstersorter jeg klarer å IKKE drepe iløpet av ei uke: Gullranke, og hortensia! Jepp, er bra stolt. Har strikkefingre, de slitte og røde, ikke grønne blomsterfingre! ;)
Men du har rett. Det er ingen oppskrift på hva man skal si i en slik situasjon.. Annet enn å tilby barnepass, husvask, brødbaking og oppmuntringspakke(inkludert det berømmelige skjerfet), minne om at jeg kan bes om hvasomhelst som kan hjelpe, så er det ikke så mye man kan SI som kan hjelpe. Og det er kanskje derfor vi blir så ukomfortable når slikt skjer med de nært oss? At vi er så hjelpeløse? Hjelpeløsheten er den verste følelsen for oss alle tror jeg.

tinemor sa...

Så flotte planter. o g det har da ingen ting å si at noen har allerede begynt å blomstre , -da får du jo bare nytt dem lenger!!
Ha en strålende hælg!

Ugla sa...

Du er jammen flink med blomar. Her går det helst i nyttevekstar. Jordskokkar t.d. er som små potetar. Eg set dei i jorda om våren, dei veks seg lange over jorda og har gule blomar. Dersom du ikkje tek knollane opp neste vår, kan dei mest bli til ein hekk. Trur eg. Eg har berre hatt dei i 2 år, og eg vil bruke knollane i matlaginga.

ChatrinesLiving sa...

Hærlige sommerblomster!
Hos meg MÅ man ha sommeren inne enn så lenge... I kjøkkenet er alle karmer fyllt opp med små potter, og det spirer, så det er håp;)
Såing ja... for å være ærlig så har jeg aldri fått til å så før. I følge min mamma, så er det viktig å prikle de om, en bitteliten blomst i hver potte:) I år tror jeg faktisk det skal gå bra;) Ser ut som fingrene mine har blitt grønnere dette året;)
Ha en kjempefin søndag!
Klem fra chatrine:)

Cathrine sa...

Heisann! Det spirer hos deg ser jeg :-) Kommer på at jeg selv har noen frø som skulle ha vært sådd,ja ja får vel gjøre det en dag.Det er godt å kunne begynne å plante ut og la det vokse..Ha en fin søndag..Klem

Klarafina sa...

Fine blomster! Jeg likte St Pauliane kjempegodt! Har aldri sett noe lignende. Min mamma heter Paula og har alltid hatt mange sorter men denne har nok ikke hun heller sett.

Marie sa...

Blomane trivst hos deg ser eg. Vakkert!

Ønskjer deg ei god veke framover :)

ArneA sa...

Du må ha gode venner som gir blomster av slik kvalitet. Den blå varianten trives tydligvis inne, men er den staude som kan gis og gjenkomme?

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Oj her ar det blomstrete, men sååå nydelig. Man er utålmodig nå, ihvertfall jeg... nydelig tid vi går i møte.
Ha ne flott uke.
Klem

Sologbolig sa...

Det var ikkje verst å få blomkarsen til å blomstr allerede no. I år må eg visst kjøpa alle sommarblomstrane ..... hadde meg ein tur innom eit plantesenter på vei heim frå Stavanger i går. Ha ei fin og vårlig veke!

Granne med Selma sa...

Så otroligt fina st paulier du har! Helt underbar blå färg! *gillar skarpt*
Det är nog ljuset som luras lite på bilden av min pelargon. Det är en Mårbacka, men håller med - det ser det inte ut som på kortet.
Kram

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så hærlig med uteblomster inne da... her står de også på rekke og rad - venter bare påå få flytte ut... Drivhuset er for lite... skulle gjerne hatt et dobelt så stort... Det spirer å gror der for tiden...
Å jo da, det kommer nok flere bilder av Peppa etterhvert - hun er bare så skjønn...

Ha en koselig dag og uke...

Fivrel sa...

Flotte blomar!
Blomkarsen er ein favoritt her i garden også, men det var det der med å finne plent rette jorda - så dei vert frodige, men ikkje BERRE bladverk...!

Måtte gå og kikke på blada til pelargoniane våre i glaskarmen også, og sannelig min hatt hadde ikkje siste dagars strålande solljos skapt dei vakraste teikningar, plent som du sa!

Lilledora sa...

Landsliv, kan ikke du fortelle meg hvordan jord du bruker til blomkarsen din da. Jeg ser så ofte på disse peargonian dine. at jeg nesten har f¨ått litt lyst på noen selv. men så dør alle pottetplantene inne serru, her trives bare uteblomstene, slik som surfina, hengelobelia og andre ampelplanter.

Hilsen fra landet sa...

Ååå, men lilledora, pelargoner klarer ALLE!! Og det er så mange sorter å få tak i, riktignok ikke i buikkkene, men på Pelargoniumnettet så sender ildsjeler til hverandre, koster nesten ingenting for de er så lette. Eller man kan bestille fra Kari Lillehaug ved Lille Gartneri. Jeg bruker å blande i litt sand, og evt. Permite hvis jeg tar stiklinger. Ellers finnes det pelargonjord, men den synes jeg blir hard etter en stund. Helt vanlig jord, gjerne iblandet sand er bra. Dette får du til! Men pass deg, du kan bli hektet!!! :-D

Elisabeth sa...

Blomkarse som stueplante ja *ler* Det kan fort skje om man er tidlig ute..Men vakker er det jo uansett, minner oss om at snart er sommeren her.
Og den st pauliaen...*smisker*, den kunne jeg godt ha ønsket meg..;)

Prinsesse Elin sa...

Herlig med blomster. Jeg venter på at det skal bli så varmt i lufta at man kan sette litt planter i urner. Blomkarsen blir planta i morra. Nå ligger de i vann. De skal sås rett ut i urner på terrassen. Det skal bli fint når de spirer for de er skikkelig dekorative. Ønsker deg en fin fin kveld. Klem fra Elin:O)

-Mitt lille rede- sa...

Heia!

Tusen takk for kommentar på bloggen min.
Ja, vi er veldig heldige med utsikten og solnedgangene her hos oss, nå mangler vi riktignok sola et par mnd om vinteren (den er "bare" 5 minutt unna da...*smil*), derfor så nytes den ekstra godt.
Flott blogg du har! Jeg ELSKER Frankrike! Vært der et par ganger, Paris, Cannes, Nice, St`tropez, men skulla gjerne vært på flere steder og gleder meg til å kunne dra dit igjen...*Sukk* Den chai latte såg veldig god ut, nam-nam.

Ha ei fin uke! :-)

-Lene-