lørdag 26. april 2008

Tallet 3

Hva er det med tallet 3? Noe symbolsk, noe magisk - som tiltrekker oss? Det sies i matematikken at "Tallet tre er ikke et fysisk objekt, men en abstrakt ide som vi kan gi mange ulike symbolske representasjoner". Det hebraiske ordet for tallet tre, Shelesh, betyr den flammende stjerne. Shelesh betyr også en general eller leder innen hæren

Tenk deg om: tre røde roser, den hellige treenighet, de tre undere og de tre grunnfargene. I politikken er "maktens tredeling" et begrep, i eventyrene går tallet tre igjen, som i de tre små griser - og har ikke de fleste flagg tre farger?

Kikker jeg hos meg selv, så finner jeg jammen tallet tre titt og ofte, for hvor mange kurver har jeg ikke i baderomsskapet - om ikke 3?

I vinduskarmen finner vi selvsagt 3 potter:


Når jeg henger opp bilder blir det som oftest 3 like rammer sammen:


Og det er vel trend i tiden å ha tre barn også, når jeg tenker meg om. Men der er det stopp - for på det området er det perfekte tall for meg 4! :-)


RIKTIG GODE VÅRDAGER ØNSKER JEG ALLE, MED BILDE AV DE NYDELIGE GÅSUNGENE VI FANT DA VI GIKK TUR I GÅR

19 kommentarer:

Sigrunn sa...

For en kjempekoselig blogg!!!
Har sansen for dine pelargonier og ellers alle bildene du har lagt inn av masse vakre blomster. Har gitt meg et lite kick så jeg kan komme meg ut i hagen å rydde litt.
Takk for en hyggelig stund.

Rune Eide sa...

Nydelige bilder - men jeg trodde det var syv som ble sett på som "hellig" (regnbuens syv farger, de syv fjell, syv-stjernen, syv-armet lysestake etc etc)?

Takk for hyggelig hilsen!

Hilsen fra landet sa...

Ja kanksje det er tallet 7 som gjelder i steden runee!
Da må jeg ha 7 blomsterpotter ved siden av hverandre i vinduskarmen! Og mannen min som synes at jeg overdriver med planter allerede da.... ;-)

Anne sa...

Så sant så sant uten at jeg riktig har tenkt over det..., og som Rune sier tallet 7 i kristendommen også vet du....

Jeg er en 2èr jeg da..., som kjøper 2 av alt. Snodige mennesker vi er i grunn :-)

Fin søndag til deg

Synnøve. sa...

Ja det er rart med det tallet der. Kjöp tre, betal for to, se i butiken når du ska kjöpe kjött, oftast så er det tre kotletter i ett tråg.
Boller på statiol, 3, 5 eller 10...
Aldrig 2,4,6 8 osv....Hvorfor?
Det var dagens store spörsmål.
Ha en fin söndag uansett...
Klems vennen.
Synne :D

Emmeline sa...

Ni er jo også et sånt tall som har hatt sine historier, men jeg skal ikke dra den så langt, for dersom men må pynte med ni like blomsterpotter og få ni barn for å være komplett da har de fleste av oss et gedigent problem...

I år har jeg plantet noe helt enormt her hos meg.. En drøss med frø i ulike varianter, jeg håper jeg får det til. Men pelargonier venner jeg meg ALDRI til, det er og blir bestemorsblomster for meg ( men dog ikke for resten av Bloglandia)

Så du tviler på sannhetsgehalten i historiene mine??? ( ler) Jeg kan love deg at det jeg skriver alltid er hentet fra hverdagen ( Jeg har etter innleggene mine fått vite både hva Busstrylledamen og Den pene gutten driver med---det er alltid noen som kjenner noen og så rapporterer de det jeg har sett!)

Dermed er jeg alltid litt spent på om noen andre som har vært innvolvert i historiene mine vil kjenne seg igjen... Men ingen av dem har turd å legge igjen en hilsen så langt...! Ta deg en liten tur ut i verden og du vil bli overrasket over alt som skjer rundt deg... Det bor en Bridget Jones i oss alle;) Ha en deilig søndags!

Marie sa...

Eg likar også tre av mykje. Mange snakkar om to av alt at det må vere par, men eg er som deg likar best oddetall.

God søndag :)

Min Verden sa...

Morsomt innlegg. Måtte tenke igjennom om jeg bruker tre, men det kommer nok litt an på for min del. Jeg har ikke tre barn, ett, liker egentlig bedre 5 - tror jeg... ;-) Kanskje oppsatser. tre potter f.eks. jo - det tror jeg at jeg bruker. Morsomt. Takk. Hanne

Lemi sa...

hihi.. mye tre hos meg og, men også to og fire går igjen oer alt ;)

Cathrine sa...

Tre er jo et godt tall da.Alle gode ting er tre,hi hi..Synest mange tall er bra jeg:-) Ha en nydelig uke..Klem

FO - 2 sa...

Uansett antall, så ønsker jeg deg ei god uke. ;) Nyt våren! :)

Sologbolig sa...

Ja, du er inne på noe der ...tretalet går iallfall igjen her hos meg ...tre barn har eg også og jammen meg tre barnebarn også....så alle gode ting må vere tre !!Ha ei fin veke ( og den har jammen meg bare tre arbeidsdager også !)

Kjersti sa...

Så artig innlegg. Men med meg er det liksom 2 som gjelder.. har likt det tallet, så lenge jeg kan huske. Men da jeg skulle velge oppgave til muntlig eksamen måtte jeg bare velge nr 3. og det viste seg og være den beste oppgaven jeg kunne fått..

Fivrel sa...

Artig observert ;-) Men etter alle kommentarane å døme, tykkjest det vere meir slik at folk har sine eigne, "magiske" tal som går att i liva og kvardagane deira.
Eg har støtt tenkt på partala som meir harmoniske og "finare" tal, men når det kjem til design og dekorasjon, er eg heilt samd med deg i at 3 er best! :-)

Forresten - de er hjarteleg velkomne til oss i "Gubben-og-katten-tunet" - men er nok fornuftig å vente til ETTER at eg har kome attende i ei meir avbalansert og normal sinnstilstand att. Siste eksamen er 10. juni!

Anita sa...

Det med den listen, er sånn at noen interiør bloggere har laget en egen blogg, hvor det på den ene siden er en roller, hvor alle innlegg av registrerte bloggere automatisk legges i rolleren! Slipper da og sjekke hele linklista mi, men kan gå inn på linke Norske intriør bloggere og se der om det er noen nye innlegg siden sist:o)) Ustyrtelig kjekt, bare det virker;o) Eneste som er tre for meg er antall barn!! Når jeg ser meg om her hjemmme er det forskjellog av det meste! ha en flott 1.mai!

Anonym sa...

Hei,
Kom nettopp over bloggen din. Var på utkikk etter noen tesorter fra kopps.
Dette er den beste bloggen noensinne. Så mye gode råd og tips, og så mange fine bilder.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Flotte "tre"-bilder hos deg, det eneste forholdet jeg har til dette er at det ikke skal være partall i blomsteroppsatser...

Ha en koselig kveld og helg...

-Mitt lille rede- sa...

Artig og interessant innlegg, og jeg tror det er noe i dèt. Jeg har masse 3 av forskjellig jeg også. Åsså er jeg født den 3. i året 1973 ;-) Men jeg tror jeg skal kose meg med de 2 barna jeg har da ;-)
Ha ei fin helg!
-Lene

Elisabeth sa...

Ja, TO må man være. Og alle gode ting er TRE, så jeg har TRE barn.

Må innrømme at her hos meg er det mest TO som blir brukt.