onsdag 21. mai 2008

Jeg leter og leter....

... etter å lære om å lage slike ampler uten potte - der man kun ser en bugnende blomsteroverflod! Vet at søskenbarnet mitt på Hurum er kjempeflink til dette, så jeg burde nok gått et kurs hos henne tror jeg. Noen som har tips til hvor man kan få kjøpt kokosinnlegg og alt det andre mystiske man trenger for å få det til? Noen som bruker plast og "drar" blomstene gjennom? Men hva slags oppheng? Det virker vanskelig, men jeg forsøke å få til dette. Tar gjerne imot tips og linker! Finner ingenting på sidene til hagesentrene.

Slike som denne fra Kristiansand i fjor sommer, vil jeg gjerne få til!

14 kommentarer:

Anita sa...

Vet ikke, men vil gjerne ha et kurs eller tips jeg også;O) For det der er bare såååååå vakkert!!!! Føleger spent med! Ha en flott dag videre!

Anita sa...

Det der er skikklig stilig. Jeg kjøpte på en blomsterbutikk for noen år siden.Lurer på om det het "Hanging basket". Potten var laget av torv inn i noe makramelignende oppheng som man bare fyllte jord oppi.Håper du finner det du leter etter.
Klem amo

Synnøve. sa...

Skulle gjerne ha en slik eg og, men hvordan får man det til? Kommer du på hemmligheten ikke nöl å gi meg svar.
Klems Synne :D

Sigrunn sa...

Det heter "Hanging basket", helt riktig. Du får da kjøpt dem på hagesentrene. Jeg har flere sånne,men de er kjøpt i England. De jeg har er bare metallkurver(grønne sådanne) fòret med et slags tykt papp der det er markert for hull med jevne mellomrom. Jeg bruker å fòre kurven med mose før jeg legger pappen på plass. Det er lurt å blande "swell gel" i jorda(det er noen slags "krystaller" som tar opp masse vann hvis du ikke vet det) Det kreves mye vanning og godt med gjødsel for å få dem fine,men det er jammen verdt det. Gi lyd hvis du vil vite mer.

Mokki sa...

www.grontfokus.no har sånt :)
Hvis du søker litt på forumet på www.hagegal.no så får du mange tips, se bla her: http://www.hagegal.no/hagefora/viewtopic.php?t=13514&highlight=hanging+basket

Sigrunn sa...

Oi,glemte det med oppheng. Mine kurver har kjetting, noen kurver henker jeg i store kroker,noen på spesielle oppheng som blir skrudd fast til veggen.

Anniken sa...

Hei!
Har selv lyst til å fått til sånne store bugnende ampler. Enkelte får de til skikkelig fine! Leste litt om dette i div hagebøker og på nett for en tid tilbake, jeg kan jo dele det jeg noterte ned:)

-Desto større ampel, desto større og bedre resultat (Mange planter = bedre effekt)
-For slike som blir så store at de skjuler "potten" skal du plante i slike tråd- eller kurv ampler, der du stikker inn div planter rundt i siden
-Vannes daglig i blomstersesongen, og trenger mye gjødsel. Langtidsgjødsel ved planting, og flytende i tillegg flere ganger i måneden.
-Ikke plant før plantene har litt størrelse (om du dyrker de selv)
-Planlegging: Vil du ha flere typer planter/blomster i en ampel, planlegg litt i forkant, med tanke på farger & høyde på plantene. Høyt i midten, lavere lengre ut, hengeplanter ytterst. (Eføy og spesielt broketbladet sådan tar seg godt ut i slike blandings ampler!
-Snu ampelen av og til for å unngå at "solsiden" vokser seg dobbelt så stor som baksiden
Kokosinnlegg har jeg ikke hørt om =/
Håper noe her var til hjelp
-Anniken=)

Hilsen fra landet sa...

Så snille dere er - dette var veldig mange gode tips og råd! Nå føler jeg at jeg har basisen for å gå i gang og vite hva jeg skal tenke på og lete etter i butikken.

FO - 2 sa...

Her er en slik hengende pose, som kan henges på veggen.
På tilbud til og med. ;)
Grønt Fokus
En venninne av meg bruker mose i gamle hengende ampler, der innleggene er ødelagte og gamle. Dekorativt det og. Siden bugner de med blomster. Så, da viser ikke "teppene" inni amplene.
Lykke til og ha fine dager fremover. :)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Å ja, slik vil jeg også ha det i amplene...nydelig...
Har slikke hanging basket - men ikke slikkt vell av blomster...hm...

Ha en koselig dag og helg...

ChatrinesLiving sa...

De er hærlige ja!! Jeg har ei venninde som er super flink til sånne!! Mente jeg så noen "netting-baller/kurver" på Plantasjen. De er sånn at du skal plante rindt hele greia, har du sett der? om du har plantasjen i nærheten:)
Jeg tror ikke det skulle være vanskelig om du bare husker å vanne og gjødsle;)
Lykke til!
Ha en finfin helg!
Klem fra chatrine:)

Min Verden sa...

Ja, blidet er virkelig fra Norge og det er like fantastisk som på bildet. Det er nesten mer utrolig. Hvis du ikke er langt unna kan du jo henge deg med på bloggtreff? Jeg har sett sånne kokosinnlegg på Oasen hageland med oppheng og alt og det er visst litt av en kunst å lage disse "hanging basket". Jeg har sett noe på det - jeg lurer på om det var den store hageboken til hagelaget? Jeg er usikker. Får ikke sjekket det, da jeg har lånt bort boken min til en venninne. Kurvene på Oasen er ikke dyre. Tror det er mange hagesenter som har dem etterhvert. Jeg har noen hengekurver, men jeg har ikke hjerte til å skjære i den fine kokosen :D Der har du meg... helt håpløs. Fortsatt god helg. Hanne

Cathrine sa...

Heisann! Ikke alltid like lett å få til disse plantene. Har et tre som skal komme igjen år etter år,men til meg sto det kunn ett år :-) Får vle bedre lykke til med neste tre. Ha en strålende dag

Marie sa...

Sånt var eg på jakt etter i fjor etter at eg hadde sett det i eit hageblad. Eg fann noko og på eit hagesenter, men det som skulle plantast i var så lite. Må jo ha plass til litt jord også. Det enda opp med at eg kjøpte fletta korger i staden til å ha oppå plastpottene. Er godt nøgd med dei, men det er jo ikkje det same.

Så du syntest at eg såg gammal ut på det første bilete? Kjem an på kva bilete som lyg då, hehe. Kanskje det er det siste?


Fleire fine innlegg etter at eg var innom sist. Ha ein finfin tirsdag :)