lørdag 28. februar 2009

Brødoppskrift fra det 6.århundre f. Kr.

Det er fantastisk å tenke på at en oppskrift er videreført i årtusener. Det sies at profeten Ezekiel fikk oppskriften fra Gud og fikk beskjed om at dette var det eneste han skulle spise i 390 dager. Av dette kan vi trekke konklusjonen at brødet inneholdt alt kroppen trengte på Ezekiels tid. Korn og bønner hver for seg er en utfullstendig aminosyresammensetning men sammen skal de danne fullverdig protein.
Finnes det et salgstriks som virker på meg så må det være dette!
Brødet inneholder sammalt spelt, speltkorn, grønne linser, hvite bønner, hirse, vann og salt. Det benyttes under 1 g gjær per brød (langtidsheving). Bønner, linser og speltkorn spries først i 3 dager. Dette høyner næringsinnhold og spalter aminosyrene slik at proteinene blir mer lettfordøyelige. Kilde: http://www.dengodebaker.no/

Det står også at man skal male melet sitt selv, så det blir vel det aller mest problematiske for de fleste av oss!

13 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det så hvertfall godt ut!
Kos deg.

Birgitte sa...

mmm hjemmelaget brød er så godt!
God helg!
Klem

Anita sa...

Det så ut som et knallgodt brød ihvertfall.
Lite mammaforum for meg for tiden.En liten tur innom i ny og ne, men ikke så aktiv.Jeg er liksom kommet over i neste generasjon siden eldste datteren vår skal gifte seg i august hi,hi. Ganske surrealistisk egentlig...Ønsker dere samtidig en flott helg.
Hilsen amo

Hilsen fra landet sa...

Må bare presisere at jeg ikke har laget det selv men det er fra Den gode baker. Ser litt mørkt på å skulle spire kornet i 3 dager før bruk og slikt...!

Anita sa...

Så veldig godt ut! Men kanskje ikke helt i fedon sin ånd;0) Å spise brød i 390 dager!! *ler*

En epkoe er over hos oss ja, men faktisk ikke vemodig, pleier å syns ALT er vemodig jeg, men ikke nå:0) Neste gang sengen skal ned fra loftet da er det til mine barnebarn! Nå skal vi visst en tur ut i snøen! Ha en flott søndag!

Lovise sa...

Nybakt brød er en skikkelig hverdagsglede,- uansett hvor gammel oppskrifta er:) Det er en av de duftene som virkelig skaper hjemmehygge, og som vi alle burde fylle husene våre med for å glede oss selv og våre familier.
Ha en fin dag.

Kathrine sa...

Nam! Dette så kjempegodt ut. Ingenting er som hjemmebakt brød. Vi bakte på søndagen jeg og datteren min. Litt annen oppskrift enn den du har her, men godt det og:-))
Ha en fin fin tirsdag!

Anne på Moseplassen sa...

heisann, det var en ny bruk av spirer, putte de i brødet! Det hadde jeg ikke tenkt på.

Synnøve. sa...

Hei.
Må pröves.
Men eg får nok ikkje til å kverne melet sjöl.
Håper det er bra med deg.
Klems synne.

Ugla sa...

Ingenting er så godt som ny heimebaka stump med Norvegia. Ja, då må det vere laup med brunost!

Marie sa...

Sikkert både sunt og godt dette :)
Nyt det :)

Hannes hage sa...

Dette er festmat! Så eksklusivt.

Karna sa...

Det er så godt med hjemmebakt brød, fikk testet et nytt brød som min mor hadde bakt i går...kjempe godt med solsikkefør og hele pakka....Heldigvis bestemte jeg meg for å bake boller i går, for i dag da jeg skulle kjøre på jobb var det er flatt dekk gitt...så nå får jeg spise boller (med litt for mye kademomme i) til lunsj....