torsdag 26. februar 2009

Har du funnet en skatt noen gang? En genser akkurat som du har drømt om; og plutselig er den på billig-billigsalg? En gyngestol akkurat som mormor sin, men ingen andre har oppdaget den på loppemarkedet? Jeg kom over en skatt i dag!

På biblioteket sto det: "Gratisbøker". Det var utgåtte utgivelser - bøker som hadde kommet i nyere utgaver. Folk gikk som ingenting forbi disse skattene som sto der og glimtet i bokhyllen.

Genetikk, problembasert læring og mikrobiologi var blant annet å finne uten at noen så mye som blunket da de passerte.
Med et lurt smil klappet jeg pent på bøkene og strøk dem over bokryggen. Jeg kjente på følelsen over at de nå var mine.
Men saken er nok at det som er en skattekiste for noen, synes verdiløst for andre. Vi har hver våre ting å glede oss over. Jeg skal iallefall glede meg med fangsten min der jeg sitter på saueksinnsfellen med peis og te innen rekkevidde.

6 kommentarer:

Henriette sa...

Gratis bøker!!!!! Kan ikkje verta stort betre enn det:)

Ha ei god natt.
Klem:0)

Kathrine sa...

Så flott da! Har hatt sånne opplevelser jeg og:)
Og du har helt rett, det som er uten verdi for noen er skatter for andre. Heldigvis kanskje?

Ha en fin fin fredag:-))

Crinoline sa...

Så heldig du har vært.

Klaffen sa...

Wow, så gøy! herlighet for et tilbud fra biblioteket også. heldige deg. Nyt dagene med bøker foran peisen, det er vel fortjent! klem

Monica Therese sa...

Jeg skal på loppis i morgen,gleder meg vilt =)

Ugla sa...

På biblioteket "mitt" - der eg låner bøker - har dei bøker til 5 kr. pr. stk. Det er også nesten gratis. Eg har sett at folk kjøper bæreposar fulle. Der er det helst romanar. Dei les eg berre ein gong, difor låner eg heller på biblioteket, enn å kaupe dei. Men eg har sett mange nøgde fjes!