søndag 10. oktober 2010

Pløying av gastronomisk villmark!

Av og til trenger man innspill fra andre for å tenke nytt og for å finne uutforskede og uprøvde stier i matveiens jungel. Som regel holder man seg på kjente, og ferdigtråkkede løyper og unngår krattskog og kronglete vei der det ofte blir feilslag og overraskelser. Men i dag ble jeg med på en avstikker langt ut i den, for meg, gastronomiske urskogen! "Appelsinmuffins" var i mitt tankebilde en papirform med appelsinsmak på deigen, kanskje litt revet skall. Dette er bare et bevis på at man har en mager, ja nesten fattigslig fantasi.

Appelsinmuffins består selvsagt av selve appelsinen, der fruktskallet utgjør formen. Skallet inneholder naturlig fukt og er derfor varmebestandig og kan legges rett i bålet!




Flammene og varmen får gjøre arbeidet, mens store og små venter spent.

Voilà! Topplokket åpnes og den søte hemmeligheten åpenbarer seg.



Overflødige appelsinskall blir til lyslykter om kvelden!

8 kommentarer:

Anita sa...

Facinerande, men hva er det oppi skallet? Muffinsdeig eller "spidder" dere selve appelsinen. Jeg må ha det inn med teskje. *fnis* Er stadig på jakt etter nye ideer som kan tilberedes på bål. Litt lei pølser og pinnebrød. ;) Høstferie hos der og? Ha en fin uke.

Hilsen fra landet sa...

Ja, det er muffinsrøre oppi det tomme appelsinskallet, så fester man de to skall-delene sammen med tannpirkere, og evt pakker alt i folie eller legger skallet rett i glørne ;-)

Ja nå er høstferieuken over for oss!

Synnøve. sa...

Hei vennen.
Av en eller annen merkelig anledning så blir eg så glad hver gang eg ser du värt på besök hos meg.

Så kosligt det såg ut med appelsinmuffins på den måten.
Det må vi pröve når vi er ute i skogen og ska grille. Det er ju enkelt å ha med seg rören hjemmefra.

Har brukt appelsinskall til telysholdere og faktiskt kastet det på bålet. De dufter så godt av det.

Ja det der med polkagris er ikke enkelt hihi.
Men dem får beholde dem for meg. Liker ikke måten han svarte meg på.
Skjönner ju godt at det er vanskeligt at få ting in her, men det går vel å skrive det på en annen måte...
Har fremdeles ikke svart på den siste mailen. Men skal nok ta og gjöre det.

Nå skal maken og eg ha oss litt kaffe. Sen får vi se vad det blir.

Ha en flott söndagsettermiddag nå.
Klems fra Digernes.

Synnøve. sa...

Tja man kan gjöre mye på fjaseboka.
Akkurat nå er det gudbrandsdalsosten vi jobber for.
Har du värt där og blitt medlem?
Gruppa heter La G35 leve.
klems igjen.

Synnøve. sa...

Hvad heter den osten? Har en ost i kjöleskapet som heter Bestemorost. Men såg det var Tine det og.

Anonym sa...

Grilling i oktober - sosialt og koseleg - det er berre å ta på varme klær. Sikkert stas for borna.

Karna sa...

Oj så koselig...en knall ide!

Fivrel sa...

Det var lurt! Skal jammen teste neste gong me er på tur :-)

På ein restaurant i Reykjavik fekk me servert suppe I brød, og det likna noko på dette. Det var eit stort rundstykke, trill rundt (noko avflata i botnen), kanskje 15cm i diameter, av type loff, som det var skore toppen av (som eit egg). Det inste av innmaten var teke ut så det vart holt, og så tømde dei suppa oppi. Eg var sikker på at suppa ville renne ut gjennom skorpa, men neidå! Suppa trekte inn i "veggen" av brødskåla og suppa vart fyldig og god - og til slutt kunne ein knaske i seg skorpa, null oppvask og 100% kreativt, etter mi meining :-)