lørdag 19. januar 2008

Gulvinspirasjon - eller motsatt?

Ikke bare enkelt når man er ute på nettet og leter etter inspirasjon til gulv... Ikke alt faller i smak for å si det sånn! Se under her... inntrykket av uro og disharmoni er det første som slår meg. Jeg leter etter litt spesielle gulv, men dette var nok ikke tingen likevel for meg.
NOT
Og her: Hvis gulvet er av skikkelige, ekte matieraler er det sikkert kjempefint, men interiørarkitekten er nok ikke på bølgelengde med meg! Mønsterborden øverst mot taket, alle uromomentene og sengen med rød kant... også noe som gir meg dis-inspirasjon, om noe heter det. Hvor finnes det bilder i min smak tro? Kanskje noen kan hjelpe - som vet hva jeg liker?

NOT

Men denne her da: Her finner jeg roen med det samme - perfekte avstemte toner mot brede, trygge og gyldne planker. Virkelig min smak! Men... gangen jeg tenker på er ikke så bred, at jeg tvinges nok til å velge smalere variant -ellers vil rommet virke enda smalere. Ikke enkelt det her! Men dette under her var altså nydelig synes jeg.
HOT
Ellers et lite bildeglimt av hvordan været hos oss er: Snø, snø og atter snø!! Skimter hesten til høyre der som koser seg uansett vær. Rart for meg å se bilder fra dere andre som ikke har så mye som et snøfnugg på bakken - og sist uke da jeg var i Oslo og hørte regnet på takvinduet. Forskjellene er store.

Helgehilsen her fra vinterland! :-)

18 kommentarer:

Berit T sa...

Spennende interiørbilder, men jeg holder meg til det rolige, der trappa var, det var slik en kan finne roen.
Vinter hos dere ja. Må være herlig når snøen får ligge.
Her skinner sola i dag, men det blåser godt.
Du spurte om bildene mine var med filter, nei de er helt naturlige. Den soloppgangen var så utrolig intens, at det er en sjeldenhet,
Alt ble farget rosa, huser og landskap, en liten stund, var så heldig å fikk sett det.

Ha en fin helg.

Marie sa...

Eg er heilt einig med deg når det gjeld golvval.

Ser det er full vinter hos deg. Går utifrå at du har lyst å vere anonym sidan du ikkje skriv kor du bur. Har likevel lyst å spørje kor ca? Ser Glitretind i bakgrunnen på eit av bileta dine. Bur du i Sogn? Eller ei fjellbygd i nærleiken? Du vel sjølvsagt sjølv om du vil svare, du må ikkje føle noko press.

Uansett kor du bur vil eg ønskje deg ei god helg!

Anita sa...

Tuusen takk!! Blir like glad hver gang jeg!!
Har desverre ingen tips om gulvvalg, selv har vi antrasitt fargede fliser, kjemppraktisk er strålende fornøyd med det!!!
Har du sjekket på ifi.no! Syns tidligere at jeg har fått endel tips der!
Ha en flott vinter helg!! Her blåser det sitv kuling og er 6 grader så det er ikke mye som minner om vinter!
Jeg også lurer litt på hvor i NOrge det nå er snø!!??

Hilsen fra landet sa...

Jeg bor i Gudbrandsdalen. Ofte er det slik at det regner like nedenfor her, men i siste stigningen før oss, begynner det å snø.... så vi bor sikkert over en slags snøgrense - nokså høyt! Så nå skal vi spise lunsj og boltre oss i alt det hvite - har løype ned på jordet her :-)

MODERN COUNTRY sa...

Heisann!
KOs at du stakk innom :)
Disse bildene var litt uvanlige, artig. Gulvbord er jammen ikke lett å velge, det vet jeg av egen erfaring. Må gå utifra rommets størrelse og interiør selvfølgelig. Men du, du trenger ikke smale gulvbord fordi rommet er smalt. Så hvis du liker brede bord er det bare å kjøpe de. Små rom blir ikke noe mindre av bredere bord. Det gir bare et roligere uttrykk. Tenk på små rom. Jo mer dilldall og møbler, mer mønster og striper, jo mer kaos og rot vil det gi. I tillegg vil rommet føles enda mindre. Små rom bør innredes med enkle større objekter/møbler for å gi et rolig og luftig uttrykk. På den måten vil rommet virke større. Skjønner? :))

Koselig med snø da, her regner det i bøtter og spann. I går hadde vi storm, trodde katta skulle fly vekk :))

Ha en trivelig helg!
Kan jeg linke deg forresten?

Aina

Hilsen fra landet sa...

Mener du det aina?! Ang. små rom og str. på gulvbord.. kjempeinteressant å høre! Klart du kan linke.

Lene sa...

Ååå, du er så utrolig flink med naturbilder. Såååå vakkert, også dette vinterbildet ditt. Dere har en fantastisk idyll - og jeg er helt enig: Du kan ikke bryte den med disharmoni i gulvene inne. Jeg fikk nesten migreneanfall av det første du viste, hihi... Men det siste var nyyydelig og også helt min smak. Jeg liker litt kontraster innimellom - men rammene rundt, som vegger, tak og gulv må bære preg av ro :)

Ha en finfin dag - det er heeeeeelg!!! :)

Bestefars Verksted. sa...

Takk for besøket inne hos meg ! Skjønner godt at du leter etter det rette gulvet,sannelig ikke lett,i en jungel av muligheter.....men den var nydelig,den med brede planker,helt enig med deg. De andre rommene orker jeg ikke nevne engang.....hadde aldri sovnet i det blå der...!! Ser mye rare løsninger,når jeg er på Hus til salgs,på finn.no,og man kan jammen lure om folk bryr seg i det hele tatt....skrekk og gru....! Så heldig dere er som har snø,vi snakket om det nettopp,hadde vært kos med en skitur,men hvor i all verden skal vi dra...??? Ikke rart man er i vår-modus......og idag kjøpte jeg meg mini-drivhus,og pellis-frø....! Var på loppemarked igår,og gjorde et varp,og da jeg skulle dit idag,for å hente det,gjorde jeg jammen enda et.....ehhh,stikkord : plassmangel ! Men jeg er lykkelig som bare det,og maling er handlet inn,hvit og svart..... :) Kos deg,og ha en fin helg :)

Mita`s hjørne sa...

Tja, hva skal en si om disse gulvene da - synes det siste var flottest jeg da...
Men - alt til sitt...
Her har vi ikke snø - men regn og litt vind...(ikke storm som lengre sør...)

Ha en koselig helg fortsatt...

Anonym sa...

Oj jeg ble helt svimmel av de to øverste jeg! Likte det siste gulvbildet godt.Varmt og ikke minst behagelig å se på! Kjempe morsom post da, utrolig mye snodig interiør rundt omkring og :-)

ChatrinesLiving sa...

Heisann!
Wow...sier jeg bare om det øverste bildet... det gikk helt surr i hodet på meg der... Nederste bildet var fint. Jeg får faktisk inntrykk av at et lite rom virker større med store fliser eller bredere gulvplanker.
Uansett hva du velger, vet det det blir kjempefint!:)
Ha en super kveld!
Klem:)

Kudi sa...

Det var stilige bilder.. gulv kan jeg ingenting om, men du må ha masse lykke til med valget!

Og kos deg i snøen! Det var jo ikke akkurat lite dere hadde..

Synnøve. sa...

Hej. Skulle önska vi hade snö. Här är det barmark och just nu 1,2+ ute. Snö har vi nästan bara sett på vykort.
Bor utanför Kongsvinger. Visst är det en märklig vinter.

Hilsen fra nabolandet:)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Så herlige bilder med snø og det lyset den gir!Ble litt ør i hodet jeg, av det øverste gulvet i hvertfall! Kommer innom her igjen!
Hilsen fra Lisbeth

chevostar sa...

Må si meg ganske så enig med deg når det gjelder gulv! De første bildene såg jo helt vill ut!
Koselig snø bilde du viser! Her er ikke ett snø fnugg! Og ar heller ikke vært det i vinter...Hagl er vel det nærmeste vi kommer...

FO - 2 sa...

Det finnes mange muligheter ja.... Noe for enhver smak. :)
Og ikke alt er like fint nei..... ;)
Flott bilde av snøen der hos deg iallefall. Kjenner at jeg blir litt misunnelig... ;)
Ønsker deg en fin fin tirsdag i all snøen! :)

Anonym sa...

Det blir nok parkett på deg,kjenner jeg deg rett

Anonym sa...

Det blir nok parkett på deg,kjenner jeg deg rett