onsdag 23. januar 2008

Tea time

Er det ikke rart - hvor lite som skal til? For meg er det fullkommen avslapning og deilig morgenfølelse å gjøre klar min elskede tekanne og fylle koppen med rykende varm te. Men det må være riktig kopp for å få riktig følelse. Til jobben har jeg en kopp som gir meg gode assosiasjoner når jeg innimellom tar en pause. Et lite avbrekk med varm drikke i en god og koselig kopp - og vips så er ny energi der! ... eller som i dag når jeg har fri - kannen fylles opp og etter frokost med nettaviser og bloggene deres går jeg løs på klær og vask. Må tipse om teen fra IKEA som er kjempegod! Er skikkelig IKEA-fan, og tilogmed teen deres er nydelig!!
Vi nordmenn er visstnok dårlige tedrikkere: mens vi årlig drikker 35.000 tonn kaffe, går det kun med 1000 tonn te. Mange nøyer seg kanskje også med poseteer tilsatt smaksstoffer og "ødelagt" av altfor mye sukker i. Jeg vil gjerne takke favoritt-tanten min for hun fikk øynene mine opp for teens fortreffeligheter! For å sitere Johanne Grieg Kippenbroeck: "Te-stunden behøver ikke å vare så lenge, men den varme drikken roer deg ned, gir nye krefter, og åpner deg for resten av dagen. Enkel og virkningsfull helsebot."

Etter dagens runde i huset er dette lokkematen min: Februarutgaven av Hagetidende. Tør ikke åpne det enda, for da blir jeg bare sittende...

Med ønske om en fin dag - og mange tepauser til deg! :-)

22 kommentarer:

Linda sa...

Hei!Koselig å titte inn hos deg.Flotte godord om oss tedrikkere.Må nok innom tebutikken
på byturen i dag.Må bli grønn te med frukt,krydderte fikk jeg av barna til jul.Har titta i Hagebladet,du kan glede deg...
Ha en fin dag! Hilsen Linda :))

Linda sa...

Hei igjen flott om jeg kan inspirere en kollega.Linda :)

Synnøve. sa...

Har du prövat blåbärstet från Kobbs? Det kan jag rekomdera. Annars så köper jag mest te i lösvikt. Det är så gott.
Synne.

Lene sa...

Åååå, tusen takk for usedvanlig koselig teatime :) Storkosa meg - og ja, det er virkelig sånn - at som regel skal der intet til for at dagen blir virkelig god :)

Tusen takk for meg - kommer snart igjen :)

Nette sa...

Mmm...te er viktig...hver eneste dag:) Jeg holdt på å falle av stolen når jeg fikk vite at den teen fra KOBBS kan kjøpes på IKEA, den ER så god! Ønsker deg en fin dag!

Lilledora sa...

Hei igjen
Koselig te-kopp du har Selv drikker jeg sjelden og aldri te, syns ikke det er noe godt. jeg liker bedre kaffe jeg. tror nok kaffen har samme innvirkning på meg som teen har på deg. Koselig blogg du har Veslemøy, er innom her titt og ofte-
Vinterklem til deg

HildeS/Frøken Fryd sa...

Te er veldig godt, men eg var flinkare til å drikke te før enn eg er nå. Men eg har nå eit utval i skuffa så kanskje eg skal lage meg ein kopp nå.
Ikea teen har eg ikkje prøvd, men må nok kjøpe med meg neste gang eg er der.

Heldige mannen din som har så snill kjæreste:):)

Klarafina sa...

Mmmm te er godt! Jeg fikk masse te i bursdags- og julegave. Tar nok sin tid å drikke opp dette da jeg er den eneste her i huset som drikker smaksatt te.

Anita sa...

Hmm! Visste ikke at IKEA hadde te jeg!! Det skal jeg kjøpe! Drikker bare te! Ikke kaffe! Har også fått hagebladet, men må som du vente med å åpne til mye annet er gjort!!
Ha en flott ukeslutt!!

Verkstedet sa...

takk for kommentar på siden min. har samme følelser for visse kopper. og enig at teen må være i løsvekt, har selv den fra ikea, har den røde og den blå.
og elsker også kaffen min, fått meg nespresso maskin- råååsa:)
ha en fin kveld.

Hilsen fra landet sa...

Takk for tipset, Synne!

Må innrømme at jeg ikke har peiling på hvem lilledora er, men ble litt nysgjerrig nå ;-)

elin1976 sa...

Kjenner til det med teen. Elsker te. Kan ikke få nokk men drikker for det meste kaffe....er ikke det rart egentlig. Når jeg ikke klarte å holde nyttårsforsettet om røykeslutt så skal te drikking være mitt nye. Jeg skal begynne å drikke masse te i 08. Ha en fin dag:O)

FO - 2 sa...

Tr er godt ja. Jeg liker urtete aller best. Uten både sukker og annet. Lukter er minner. Og Kinesisk krydderte i løsvekt f.eks. minner meg om tiden på folkehøyskole. Der drakk vi te, noen venninner hver kveld på internatet. Mmmm... :)
Ta deg mange gode pauser med både te og hagestoff.
Fin torsdag til deg! :)

Anonym sa...

Så koselig post, får lyst til å ta meg en kopp her jeg sitter, og dele stunden med deg! :-)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Er glad i Ikea mat selv, synes kjøttbollene er gode jeg! Kommer hjem med bæreposene fulle av græddsaus, tyttebærsyltetøy og you name it!Nydelige tekoppbilder, så utrolig koselig!Ha en nydelig kveld!
Klem fra Lisbeth

ChatrinesLiving sa...

Heisann1
Jeg er en stor te-drikker jeg også! Her i byen har vi en fantastisk te-butikk "Taras" heter den, og der skal du tro jeg alltid er innom når jeg er ute å vandrer i by-gatene:)
Ha en koselig kveld!
Klem:)

@afjo72 sa...

Jøsses, te fra IKEA - ja, hva de ikke har der altså!! Må prøves ved neste anledning :o) Og kaffen de har der har jeg kjøpt flere ganger, den skal visst være knallgod...sier de som drikker slikt...hehe...

Skal jammen hente meg en kopp te her med én gang, jeg.

Ha en super fredag og GOD HELG!!

Elisabeth sa...

Te ja, det absolutt beste og starte dagen med. Jeg har alltid vært tedrikker, har aldri blitt gammel nok til å like kaffe (sier mannen i huset *ler* )
Jeg må alltid starte dagen med earl grey med sitronskive, da er morningen fullkommen :)

Fantastisk utsikt du har, jeg er jo bare fjellmenneske på min hals og har allerede begynt å glede meg til noen fridager på Skåbu igjen.

Monica Therese sa...

Hmmm,visste ikke at Ikea hadde te,det er verdt å teste ut!! Takk for tipset,jeg også digger Ikea på mange områder =)

Grannylovestoknit sa...

Hei! Ja, te er kos! Så skikkelig koselig hos deg en morgenstund! Takk for titten og tips om te.
Ha en fortsatt fin helg!

Reginas Cottage sa...

I like Ikea ,I have the same tea-cup
Ha en fin dag!
Regina

Anonym sa...

LilleDora er vel en gsmmel god bekjent - tenker jeg....!!!

TE ER NAMMISSSS.....!!


http://blogg.hobbyboden.com/lilledora/index.php