mandag 26. mai 2008

Jeg fikk det til: Kari har tatt med avlegger av denne perlargonen her til meg: selveste Rosa Herrgård fra Helen Fredholm! Fullkommen lykke!


Jeg satte stiklingen møysommelig i ny potte og gjorde kveldsstellet hos kaninene. Den gyldne kveldsskolen skinte inn i buret og jeg nøt roen og varmen. Ingenting er vel triveligere å ha dyr å stelle for så det er rent og fint og tørt.

I går kveld hadde vi planlagt en tur oppover i lia her for å se etter tysbasten - siste sjanse nå etter det vi hadde hørt - for den blomstrer snart av nå. Jeg kan ikke huske å ha sett den før, så jeg var veldig spent - og ble ikke skuffet! Midt i den tørre og karrige skogen, dukket det opp skjønnheter som denne under her - og for en fantastiskt duft! Må bare oppleves.Tysbast (Daphne merzereum)

18 kommentarer:

Synnøve. sa...

Så herligt du hatt de hjemme.
Har pelargoner og, men dem er så små og spinkle så eg tör nesten ikke å ta dem fram.
Dyra må få sitt og. Dem ska vel og ha det bra og få kose seg i sommervarmen.
Den der Tysbasten har eg aldrig sett. Vad er det för typ av blomster? En orkide eller noe?
Ha en flott tirsdag uansett vär där du er.
Klems Synne :D

Fivrel sa...

Så det veks tysbast hjå dykk au! Det er flotte blomar ja, men hugs obsobs, farleg, farleg. Her har det vore sommarleg i to dagar, etter at det snødde om laurdagen! Men no er både gulrot-, erte-, skvåsj- og ringblomfrø i jorda, i tillegg til at eg har sett kepalauk og jordeple. Solsikkene og blomkarsen er planta ut, så no er det orntleg tidleg-sumar-stemning her :-)

liven sa...

Tusen takk for tipset!! Ikke det verste man kan bli hektet på vel?? :O)
Synest det ser ut til at her er litt av et utvalg!!
Koselige bilder du viser!!
Ha en fin kveld:O)

Anita sa...

Åh perlagonia er jo nydlige blomster. Er helt imponert over alle de flotte blomstrende bloggene jeg kommer over for tiden. Mye inspirasjon, men jeg har mye å lære....

Klem fra amo

Anita sa...

Så nydelig den pellisen er! Også en skikkelig, VIL HA!! Tysbasten er sååååå nydelig også! Ha det godt!

Fjordheim sa...

Hei.
Takk for hilsen på min blogg. Legger deg på min liste.
Fine blomsetbilder du viser. Tysbast er en fin blomst.
Ha en riktig god dag :)

Hilsen fra landet sa...

Jeg vet ikke hvilken plantefamilie Tysbast tilhører, synne. Den er nokså sjelden og blomstrer bare veldig kort.

Fivrel: Ja jeg så bilde av den inne hos deg også. Det var i fjor vår at jeg "oppdaget" planten -dvs. at noen fortalte meg om den, og den hørtes så nydelig ut. Men da ble vi for sene til å se blomstringen. Men i år greide vi det!

Sigrunn sa...

Heisann.
Tysbast hører til i tysbastfamilien står det i mitt leksikon. Det latinske navnet er : Daphne mezereum. Den er jo helt utrolg flott da. Jeg for min del har aldri sett den før. Har hørt navnet,men ante ikke at det var slik en skjønnhet.
Ha en fin dag.

Lilledora sa...

Ja tenk det du, nå har jeg kjøpt meg en rød pelargonia. Skal legge inn bilde av den senere i bloggen. Den er bare vanlig og rød da, men ok for meg

Marie sa...

På Oasen hageland, Drivhuset sel dei "hanging baskets".
Tysbast er nydeleg, dumt at den er så giftig.

Ha ein finfin torsdag :)

Sologbolig sa...

Pelargonia er ein flott blomst. eg har fleire stykker på verandaen. Tysbast er ein blom eg ikkje har sett, trur eg. Ja, det er flott no, reine sommaren og stor blomstring. Ha ein fin kveld!

Marie sa...

Takk for kommentar :)
Og god helg :)

Sigrunn sa...

Jeg har noe uhøytidelig til deg på bloggen min.Ha en fin dag

Cathrine sa...

Så nydelig liten kanin,de er så søt.Har en som kunne ha tenkt seg en,men pappaen har ikke helt sansen for dette..Ha en nydelig helg.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Nydelige bilder fra deg. Pelargonia er jo med på å danne den riktige landlige stilen, vakker er den ! Håper du får til din hanging basket og at alle råd var gode. Har en oppskrift på sådanne jeg også med detaljbilder for hvordan man skal gjøre..idiotsikkert med andre ord. Men jeg har aldri gått i gang med prosjektet.En vakker dag ....
Ha en flott helg.
Klem

Anonym sa...

Heia, og takk for besøket. Flott blogg med masse interassant. Artig plante denne Tysbasten. Har selv ikke sett denne i levende livet. Men at den blomster ei kort tid er verd å få med seg som eg skjønner.'
Gleder meg til å se om du får til med disse amplene. Det høres som et spennende prosjekt.

I går var eg å kjøpe sommerblomster, og fikk noe av dem ned i jorda. Og i dag fikk satt ned potet i jorda. Vi har et lite potetland til husbruk. Mandel og Gulløye er mine favorittpoter.

Ha en fin fin helg...

Ugla sa...

Ugla avslutta dagen og kvelden med ein kald pils på verandaen, medan ho skoda utover sitt rike. Ingen tysbast her, men epletre i bløming, syriner som duftar og lupiner, valmuer og mange andre blomar i full bløming. Eg har sådd ferdig kjøkenhagen i går, og eple har vi sett. Det har vore sumar heile veka. Forrige laurdag kjørte vi ein tur ikkje langt frå Aulestad, då snødde det!! God helg og mange klemmar til alle.

Anonym sa...

[p][url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic outlet[/url] co . Olay [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic[/url] vs . co . Everyone deals with it at some point, and getting rid of Clarisonic Mia just a matter living a healthy lifestyle and cleansing regularly . I have oily skin, the most annoying pores wash clean, think about it, the small pores should bury the [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic canada[/url] fat sucked out, is easier said than done . But now that it is available and accessible to most women, you can get it from reputable online stores that sell Clarisonic brush heads . Who Should Use Clarisonic Brushes?

Any woman who cares enough for her skin should use Clarisonic products . Right off the bat (even following first day), my [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic mia 2[/url] skin area felt smoother and much softer.[/p]