tirsdag 7. april 2009

Historien kan komme til oss på de mest underlige steder.
Da jeg skulle lete opp flere kleshengere, kom jeg over gjenstander fra fordums tid. Så myke linjer og fint treverk de var laget av. Av stemplingen kunne jeg se at telefonnummeret kun var: 149. Det må nok ha vært en tid siden dette var tilstrekkelig linje for alle som skulle ringe.
På en annen fantes snirklete navnetrekk, men godt tydbare. En dato var også risset inn: "Mars 1920". Jeg så for meg kjoler med fôr i lette og raslete stoffer, som kanskje hadde hengt på kleshengeren fra byen. På kleshengeren fra min mors familie på landet, hadde det kanskje hengt tykke, grove arbeidsklær og hjemmestrikkede plagg. Dryppende våte av snøen etter skogsarbeidet ble de hengt til tørk ved den knitrende varmen fra vedovnen.

Det var runde, feminine bokstaver.
Og jeg fant min bestefars litt, skrå, fikantede og korrekte bokstaver, like korrekte og gentlemansaktige som han selv.
Til slutt fant jeg mine egne tegn, der jeg tydeligvis som barn var blitt inspirert av de andre som hadde satt sine bokstaver på hengerne.
Det er rart at når man minst venter det, kan man finne ting som gir gode minner og bringer tankene tilbake til tider som var. Det føles både godt og vemodig på samme tid. Jeg prøver å ta med meg de glade og varme minnene videre til mine barn, selv om savnet etter dem som ikke er med meg lenger gir en sårhet langt inne. Kanskje det er dette som er å bli voksen? Å ha opplevde alle nyanser av livet....

11 kommentarer:

Unknown sa...

Så koselig. Slike minner er artige å komme over.
Litt mindre koselig er beskjeden som noen har skrevet på loftet her. ( Hus fra 50`tallet ) "Kom å finn meg." står det...

Marie sa...

Sånne tankar gjer eg meg også...
Nydeleg innlegg...

Godt påske :)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg og takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Jeg har nok sett hagen til Helen skjønner du, både i papirutgave fra hennes flotte bok (leser den jevnlig) men også live. Jeg var hos henne for et par år siden og hadde jeg fått til en sånn hage Helen har, ja da hadde jeg blitt veldig fornøyd.
Ønsker deg en flott påske og jeg må også legge til å si du har en flott blogg!
Klems

Blåklokke sa...

Med varhet og varme skriver du om personene i tiden før oss. Ved å sette ord på disse gamle hverdagslige tingene lager du en god stemning og et koselig innlegg som jeg blir glad av å lese.

Cec sa...

Påskehilsen herfra! Ser ut som det kan bli solgløtt i dag!

Cathrine Aksnes sa...

For et flott innlegg. Jeg tenker også ofte på den svunne tid. gjør både vondt og godt samtidig. Å takk for kommentar inne hos meg. Du er ikke den første som tror vi bor PÅ Hvalstad.. Huset vårt et Blink-hus av typen hvalstad. Bor i lotto-bygda Verdal ;) Vi har et lite samarbeid med blink der de skal publisere bilder av huset etterhvert da de har utrolige dårlige bilder av huset på siden sin. Der ser man ikke hvor fint dette huset er. Vi har tegnet om en del på planløsning for å få det mer funksjonabelt og åpent.

Det er et flott hus med valmet tak og kinavipp :D elsker den ;) vi har 160 kvadrat på førsteplanet. med alt vi trenger samt 3 soverom. på loftet er det grunnet den vakre tak-konstruksjonen mye mindre kvadrat. men er ca 50 ubrukte kvadrat der som vi ser frem til å begynne med etterhvert :)

ha en flott påske med dine kjære

Frk. T sa...

Så fint du skriver om fortiden, veldig koselig lesing!: ) Det er moro når man kommer over gamle ting som får en til å mimre om tiden som har vært og gamle kjente og nære!

Ønsker deg en fortsatt fin påske, kjempekoselig blogg du har!

Klem

Photo-Me-Life sa...

ÅÅÅ så artig å komme over slike ting, artig å eie og ha!! Er innom noen blogger i full fart her å ønske god påske, stikker til typen snart:)

KLEM

Laila sa...

Morro med slike minner, jeg har også endel gamle hengere hvor det står navnet på forskjellige klesforretninger(konfeksjoner het det vel) som ikke finnes i dag.
Jeg kan også huske de små tlf.nr., da var det jo betjent sentral.
Dette var midt på 60- tallet.
Ha en fortsatt god påske

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Disse var sjarmerende og flotte! Jeg har faktisk en kompis som samler på slike gamle kles-hengere med skrift på.

Ønsker deg en fortsatt fin påske!
Hos oss slapper vi av og gjør minst mulig;)

Klem fra Chatrine:)

Sologbolig sa...

Flott innlegg og fine ord. Kunne kleshengerne snakke så hadde de nok hatt mye å fortelle oss. Ønsker deg ein fin påskeaften.