lørdag 16. mai 2009

Geranium phaèum

Ved garasjen har jeg plantet en rad med Geranium Phaéum som jeg tror jeg kommer til å bli veldig fornøyd med. Hør bare beskrivelsen: "Brunstorkenebb (Geranium phaeum) er eksempel på storkenebb som klarer seg meget godt i skygge. De fleste sortene blir 60-80 cm høye. De er veldig hardføre, tørketålende og nesten vintergrønne. Den er mest kjent for den egenskapen at den kan vokse i dyp skygge, men den tåler også sol." Jeg håper på litt eksotisk frodighet der i halvskyggen ved muren. Den 16. mai har jeg min egen lille egoistiske tradisjon: Jeg lager rom/rosin-iskrem i stand til den 17. Og det er kun jeg selv som liker den!

Jeg husker fra jeg var liten at isbilen kjørte rundt og solgte litersbokser med rom-og-rosinis, men den er ikke på markedet lenger. Så til nasjonaldagen pleier jeg å lage den til meg selv og kose meg etter alle strabaser. Etter at stramme stasplagg er fjernet, tar jeg på meg noe mykt og varmt og setter meg ved peisen med min ego-is. Da er alle barnemagene så fulle av annen is gjennom hele dagen, at jeg knapt blir lagt merke til.
Så da vet dere hva jeg gleder meg mest til i morgen! Ha en fin nasjonaldag :-)

11 kommentarer:

La luz del norte sa...

Den isen høres god ut! Takk fro hyggelig kommentar på bloggen min!

Ønsker deg en riktig god 17.mai!!

Sol

Lilledora sa...

Takk for koselig kommentarer på bloggen min. Du, der rom/rosin isen hørtes helt nydelig ut. Jeg pleier en sjelden gang og kjøpe meg en rom/rosin ost jeg, den og er god. oppskrift på isen vil vi ha, og så ønsker jeg dere en fin 17 mai. Vi skal I Hommelvik og feire sammen med Homla og gjengen. Bunadene til de to små er ettersett og skjortene er strøket og Homla har vært og hentet dem, så noå kan bare dagen komme.

Cec sa...

Geraniumsorter anbefales, veldig mye spennende å finne. Jeg er i startfasen i læringen der selv. God helg

Mokki sa...

Hennig Olsen hadde den på "menyen" en kort stund for noen år siden - og jeg husker rom rosin fra min barndom - kjempegodt :) Må lage selv skjønner jeg!

Anita sa...

Håper dere har hatt en fin og koslig 17.mai alle sammen.
Planter du perlagoniane dine på friland, eller har du de i urner som du må ta inn om vinteren?
Jeg har for første gang perlagonia i år, men det er sånne vanlige røde som kjøpes i potter på hagesenter, men de lever i beste velgående fortsatt etter 17 dager. :))
Klem amo

Hilsen fra landet sa...

Pelargoniene kan ikke overvintre ute i Norge nei. Må nok nedover i Europa for at dette skal være mulig. De kan stå i kjølig kjeller med noe lys over vinteren, eller inne som stueplanter. Finnes så mange flotte sorter som man ikke får i butikker. Se på pelargoniumnettet.no :-)

Karna sa...

Har solgt mye slik is i min ungdom da jeg stod i Prince is bod midt i Bergen sentrum....finnes ikke den lenger, den var jo kjempe populær...

Når det gjelder solsengene, så bestilte jeg 2 madrasser fra Tine K og laget en ramme som passet madrassene. Laget en bunn av terrassebord, satt hjul på beina og da var sengen ferdig...kjempe enkelt!

sexy sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Synnøve. sa...

Halloen der.
Så godt det hörtes ut med romrosinis. Eg er ikke så glad i rosiner da, men gubben liker den isen. Så ja takk, gjerne en oppskrift.

Håper du fikk en flott 17 mai.
Her var i skogen hele dagen.
Det var så deiligt. Man trenger ikke gå i tåg för å feire bursdagen til Norge som dattern til husverten så fornuftig sa. Hun er 5 år.

Her skal eg nå bake bröd.
Men stikker snart inom igjen.
Ha det godt.
Klems Synne.

Linecas have sa...

Phaeumene er sikkerstikk ja. Går i både skygge og sol og blomstrer like villig begge steder. Jeg har flere og elsker dem alle skjønt den helt hvite selv om den ikke har fancy bladverk så står den mitt hjerte nærmeste. Den er så sinnsykt fin i skygge.

625 moh. ja det var jo litt det ja jeg har hytte på litt over 500 meter. Gleder meg til å ta med litt smurusk dit opp også, merkelig nok men der har jeg ikke plantet et plukk enda.
Hva slags planter er det du har satt "på" isopor da?

Linecas have sa...

Glemte halvparten av det jeg skulle si, fnis...=)

Isoporen tror jeg ikke er nødvendig.

Inngangsdøra di inviterter til å bli kidnappet, elsker den=))

Rom og rosin is. NAM! Beste isen jeg vet on. Oppskrift takk, smiske smiske =))

Og så ble det virkelig fint uten for garasjen din, utrolig godt å få ordnet opp i et rotehjørne.
Jeg har sikekrt glemt noe nå også.=))