lørdag 3. november 2007

I postkassen i dag....

... kom en stor, tung murstein. Jeg skjønte raskt hva det dreide seg om - nemlig boken med Beatrix Potter's samlede verker. Noe jeg har lett etter og ventet på lenge! Jeg synes det er noe beroligende og trygt å tenke på at disse historiene er lest i over 100 år. Fantasifulle fortellinger og nydelige illustrasjoner har gledet barn i mange generasjoner - jeg tror at man kan ha godt av slike fortellinger - som en motvekt til alt som serveres til barn nå. Jeg har imidlertid ikke greid å få tak i noen norsk utgave - litt merkelig egentlig. Så da kjøpte jeg den originale, engelske. Er litt usikker på hvordan det blir å skulle oversette mens jeg leser, og dessuten overføre alle de fargerike navnene til norsk.... Benjamin Bunny og Peter Rabbit skal jeg vel klare, men Samuel Whiskers, Mrs. Tittlemouse, Jemina Puddle-Duck og Timmy Tiptoe blir kanskje verre.....
Snart 100 år siden historien om Jemina Plaskeand ble skrevet... jeg blir nostalgisk!

Føler at jeg sitter med en liten skatt i hendene, og har SÅ lyst til å finne den frem og lese for barna med det samme!! Men dette skulle jo være julegave.... Får se om jeg klarer å holde meg. Kan jo kose meg med den selv når barna har sovnet så lenge da!! ;-)

15 kommentarer:

elin1976 sa...

Jo, det er showrooomet og hjemmet deres. De bor der og det bor tilog med en mann der. Hanefar springer å pakker på varer og er en sånn en flink hanefar som alle damer vil de skal være. Reis på besøk. Hele familien er fantastisk.

Hilsen fra landet sa...

Jeg bor litt langt unna... men kanskje når vi skal på hytta til sommeren! Bra tips det. De er iallefall utrolig service-minded - det er sikkert! Ringer og følger opp alt ting. Men kanskje litt slitsomt å bo oppi alt det der... Men romantisk!

Hilsen fra landet sa...

Forresten: Har de tilogmed en mann oppi det der altså!! *fnise* Høres ut som en veldressert hanefar :-D

Zizzi Molde sa...

Hei, for en koselig blogg du har, har ikke vært hos deg før, jeg. Den boken din ble jeg rett misunnelig på... Og så skjønner jeg at det med glassplate foran peisen ikke er så smart. (Iallefall ikke hos meg, som har to småttiser på 4, som elsker å holde på med hammer og andre "slagvåpen.) Linker deg, jeg, hvis det er ok? Fortsatt god helg!

Aina sa...

ååååå heldiggrisen! Jeg synes figurene til Beatrix P er så fine, hadde store planer om å få tak i stoff til gardiner og seng til lillemann og male figurene på møbler, men det vart for dyrt og jeg fant ikke gode tegninger noen sted. Tenkte jo selvfølgelig ikke på at det gikk an å bestille bok! Se innom www.dragonsoftwaltonstreet.com, så får du se mye fint:-)

Cloudberry sa...

For en fin bok - kommer nok til å bli mabge fine lesestynder med den!
Bra at det gikk bra når glassplata sprakk.

ha en flott søndag :)

Mita`s hjørne sa...

Den boken er jo bare så hærlig...

Ha en koselig kveld...

Rosépikene sa...

Så fin julegave! Det blir en fin bok å ha framover. Ha en fin høstuke :-)

Nostalgia sa...

Dumpet innom din blogg i dag, det var et koselig besøk:) Kommer nok innom igjen! Nydlig bok, den hadde jeg neppe klart å legge bort helt til jul nei..

Ha en fortreffelig uke!

Anita sa...

For en nydelig bok, den måå jo ligge framme bare til pynt den! Og kun leses i med rene hender og av ryddige fingre!

Ha en strålende uke!

Klarafina sa...

Helt enig i at de bøkene er så koselige å lese. Jeg fant stoff med Beatrix Potter figurer på og fikk sååå lyst til å sy ett teppe. Problemet er at jeg ikke kjenner et eneste lite barn som jeg kan gi det til. Kan jo ikke sy i vente på barnebarn heller? Søte figurer er det i hvert fall!

Demeter sa...

Så heldig du er! Liker veldig godt historiene om Peter Rabbit! Det der er nok en skikkelig skatt du har fått tak ja!

Demeter sa...

Så heldig du er! Liker veldig godt historiene om Peter Rabbit! Det der er nok en skikkelig skatt du har fått tak ja!

Kudi sa...

Kan du ikke bruke navna fra den norske versjonen når du oversetter? Disse historiene har jo blitt oversatt når de har vist de på tv vertfall, så de må jo ha oversatt de på et vis.. =)
Uansett en gøy ting å ha! Skulle gjerne hatt en selv..

Anonym sa...

Hvor fikk du tak i den engelske versjonen? Jeg har lett og lett etter den norske versjonen, men den finnes jo ikke.

Flott blogg du har.