onsdag 28. november 2007

Snart advent... med hjemmelagde lys

Adventstradisjonen med å tenne lys, er noe jeg gleder meg til. Og særlig hjemmelagde!

Gleder meg til å sette frem julekransen -og tenke på kransens symbolikk: Sirkelen er årets, livets og Skaperens sirkel. Lysene er håpet om at mørkets makt skal bli brutt. Kransen skal også minne om Kristi tornekrone.

Vi hadde en fin stund hele familien - med lysstøping for de minste og lysdypping for de større. Utrolig fascinerende å se den flytende massen forandre form og konsistens og bli de nydeligste helligetrekongerslys. For ja! Jeg klarte å lage noen - med litt juksehjelp på forhånd og ikke så flott form som proffene. Men godt nok for meg. Men vi måtte hjem og legge barn altfor tidlig....

Mange fine farger og former lagde storesøster.3 kommentarer:

Berit T sa...

Hei på deg, og takk for hyggelig besøk hos meg.
Så koselig det var her hos deg.
Veldig kjekt å gjøre noe sammen med ungene, som lys-støping. Jeg er kommet dit hen at det er barnebarna som får være med på den slags. det er en koselig tid dette her, med møre som kommer tidlig og kan tenne lys, kose med egenbakte kaker, og lage litt julegaver.
Mine to barnebarn kommer hit og har juleverksted flere kvelder og da er det gaver som lages, snikres, sages, males,limes, masse hemmeligheter, kjempekoselig.

De skapene med hønsenetting var veldig fint! Mye kjekt en kan bruke den nettingen til du.

Og den boken av Beatrix Potter var helt fantastisk- de flotte tegningene, sånne liker jeg!!
Ha en fin dag!

FO - 2 sa...

Så koselig med hjemmelagde lys!
I herlige farger og kombinasjoner.
Du får nok en trivelig desember måned. :)

Granne med Selma sa...

Kommer ihåg när vi gjorde ljus i skolan när jag var liten. Alla skulle ha med sig en pappburk som det hade varit frusen juice i. Minns att jag aldrig tände det där ljuset när det blev färdigt. Var så stolt över det och ville inte bränna upp det...

Du skrev så vaker kommentar hos mig. Fint att läsa om kakelugnar och stämning... Tack!