lørdag 26. januar 2008

Sommerdrømmer i snøstormen

... vel kanskje ikke akkurat storm, men iallefall skikkelige vindkast ute og snø som fyker. Og inne sitter jeg og drømmer! Tror det var denne under her som utløste det - og litt påvirkning fra i går kveld og alle sjelefrender jeg var sammen med da. Bildet under er Pelargonium Wedding Royale - trodde ikke jeg skulle få se den i blomst før til sommeren, men litt kunstig lys gjør susen... så midt i januar lyser den opp på kjøkkenet mitt .... og minner meg om at jeg snart kan så slike som denne: Papaver somniferium, en klassiker.

Men min sommerdrøm er å få det slik som under her,- er nevnt som "Papaver falling in love" men jeg er litt usikker på om det er ett-eller flerårige. Ser ut som flerårige. Hadde vært fullkomment lykkelig om jeg hadde eid et slikt bed!

Og så disse lekkerbisknene under her da! Papaver Watermelon og Papaver Patty's Plum

Har ikke alltid fått til de orientalske valmuene så godt, men jeg MÅ forsøke å få tak i disse, ser de allerede er utsolgt noen steder, så nå skal jeg ut og lete. Førstemann til møllen! :-D

21 kommentarer:

Lene sa...

Ahhhh, sååå mye vakkert :) Jaa, du er skikkelig hagemenneske - og kunnskapsrik der. Har ikke hatt hage på flere år. Elsket det den gange, og gleder meg til å gå løs på hagen her til sommeren. Og nå vet jeg jo hvor jeg kan komme og få gode råd :)

Ha en superfin lørdagskveld :)

Hulda sa...

Veldig fine blomsterbilder du har tatt. Gleder meg til å begynne å så blomsterfrø om ikke alt for lenge.

Trekassen fant jeg på et loppemarked i høst.

Mokki sa...

Papaver orientale har jeg alltid fått greit til fra frø :) Så du kan kanskje prøve å så dem om de er utsolgt?
Bare synd de er i blomst så kort tid - må plantes sammen med noe som dekker dem når de er ferdige med blomstringen... nå gleder jeg meg til å sette i gang med våronna :D

Reginas Cottage sa...

Wonderful blomsterbilder.I love
Papaver,I have in my Garden
Papaver in white,red and black It is
a beautiful flower.
Ha en super dag
Have a nice day,Regina

Bestefars Verksted. sa...

Mmmmmm,så herlige blomsterbilder......her laver snøen ned,og vi måker for første gang ! Har liksom bare vært høst her,helt siden sommeren var over ! Gleder meg masse til å så flere frø,og disse som du viste,var jo nydelige ;) Jeg bare elsker den tiden vi går imøte.......kos deg,og ha en fin søndag imorgen :)

Synnøve. sa...

Vilka vackra blomster....
Håller på att fundera ut hur jag ska ha det i min trädgård.
Tycker det är så svårt. Alla blommor passar ju inte överallt.
får man bjuda in dig för en konsultation?
kram Synne :)

Linda sa...

Hei! Takk for hilsen.Nydelige blomster.Flott granium,hva gjødsler du med nå?Mine er litt puslete,men jeg har ikke kunstig lys. Ha en fin søndag. Hilsen Linda

Marie sa...

Ååå sukk så vakre blomar du viser i dag! Valmuer er nydelege.

Dersom du vil sjå finare bilete av perlemorskyer kan du sjå "Det beste i livet" sitt innlegg den 20. jan og "Ida" sine bilete frå går. Dei står på linklista mi om du ikkje har dei sjølv.

Her har me strålande sol og blikkstille ver i dag. Herleg!

God søndag :)

FO - 2 sa...

Vakre sommerdrømmer! :)))
God søndag til deg. :)

Monica Therese sa...

Åh,for en vakker blomstersamling du hadde funnet her da =) Ha en deilig Søndag!!

Berit T sa...

ÅÅÅÅ så nydelig, for noen farger.
Har aldri hatt valmuer, vet ikke hvorfor.
Gleder meg iallefall til våren og å ruske i hagen.
Ha en fin søndag.

Anita sa...

Åh! Jeg gleder meg så til våren!! Skal i gang med å pusse opp ett stooooort løk og staudebed!! Og nå kan jeg jo lete insprasjon og hjelp i bloggens verden! Det beddet er det stooore satsingsområde denne sesongen + og få ferdig utenfor på nybygget da!! Vi får nok å gjøre i år også ser jeg!!
Ha en flott uke!!!
Klem fra Anita

MODERN COUNTRY sa...

Deilige sommerdrømmer Landliv!
Nå har jeg sittet og kost meg med dine siste innlegg, og kanskje ekstra mye med innlegget om te og tedrikking. Kjempeinteressant! Det kommer vel kanskje av at jeg selv er så glad i te, og da den riktige teen som du snakker om. Det er vel kanskje mer en vanesak, for jeg hadde også litt vanskeligheter i begynnelsen med å drikke grovere te uten sukker eller andre tilsetninger. Men må ærlig innrømme at jeg legger til en liten klukk med melk av og til. Herlig å stå opp til et rykende ferskt blad og deilig te!

Ja vet du, endelig fant jeg skapet mitt!! Jeg svever!! Du har helt rett i at jeg har lett etter dette veldig lenge nå. I mer enn 1 år har jeg vært på utkikk, men endelig var jeg altså så heldig å finne det rette. Hvis du stikker innom i morra skal jeg fortelle alt om det :)

Ha en trivelig kveld!
Aina

Karna sa...

Nydelige!

Jeg lengter også til våren, og det var deilig med noen timer med sol i helgen, er ikke så mye som skal til før vårfølelsen kommer. Håper snøen ikke blir liggende hos dere, og at dere snart kan nyte klosterklokker og krokus!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Nydelige bilder,valmuer er en av favorittblpomstene mine! Har kjøpt frø til blå valmuesøster, så får vi se om den vil trives, har hatt den før så vet det går an,men vet den kan være en smule sær!.- så nå skal det såes.
Klem fra Lisbeth

Mita`s hjørne sa...

Jammen hadde du mange flotte sommerbilder her... Gleder meg masse til jeg kan begynne ute i drivhuset nå - og målet er jo å få noen flotte blomster i bedd og kasser rundt omkring...

Ha en koselig dag og uke...

MODERN COUNTRY sa...

Takk, vinker ned fra skyen :))
Hvordan trodde du det skulle se ut da? Nysgjerrig..
Visste ikke selv jeg hva jeg så etter, men visste bare at det måtte være stort, ha Franskt preg og ha en følelse som gave meg et smil på ansiktet, og det gjorde det!

Nå skal jeg straks lage middag, vennen kommer alltid sent hjem. I mellomtiden, ha en koselig kveld!

Timotei sa...

Å, ja, lengter etter sommeren jeg også! Nydelige valmuer!

[morgrethe] sa...

Her kan jeg få litt inspirasjon til sommeren. Jeg har bare et lite snev av grønne fingre helt ytterst på neilen på lillefingeren, så du forstår her er hagen et sørgelig kapittel. Men i fjor sådde jeg frø for første gang, og det ble så bra så... jeg forlangte bare en blomst, og det var høst da jeg tok inn den siste buketten. Må innrømme at da er det gøy.

Anonym sa...

Så nydelig!! Deilig med litt blomster inspirasjon mens vinden uler rundt husveggen ;-) Jeg syntes valmuer er så lekre...men jeg er litt redd de skal spre seg uhemmet! Den syp lilla var mega skjønn! Kos deg videre med hage bladene ;-)

Annaewa sa...

Hej, gick tillbaka till ett äldre inlägg du gjort och hittade ett par fantastiska pioner, ska kika efter de i butiken! Ha en skön kväll! kram annaewa!