torsdag 29. januar 2009

Gammelt og godt

Helt fra jeg var ganske liten har jeg vært fascinert av eldre tider... jeg fantaserte om hvor fantastisk det ville vært å bo i gamle tømmerhus og å leve i riktig gamle dager. Det toppet seg på videregående, da jeg ikke fikk nok av romaner fra vikingtiden. Når jeg ikke leste, gikk jeg og hørte på lydbøker fra middelalderen, og min bibliotekartante foret meg villig vekk med litteratur slik at jeg til slutt svevde langt inn i vikingidyllen min.
Selv om jeg ikke akkurat har gjenstander fra vikingtiden, så har jeg tatt vare på gamle bokser og flasker og annet enn nymotens plast. Bakepulver -og saltbøsser av metall er i bruk, så barna skal få se de koselige, gamle boksene. Melk på glassflasker er mye mer idyllisk enn en kartong ikke sant? Siden barna ikke fikk oppleve tiden med melk på glass (ikke jeg heller forsåvidt) så kan jeg vel skape illusjonen likevel?
"I min tid", kommer barna til å si, "da fikk vi melk i glassflasker". Hva gjør det vel at moren jukset bare litt?
... og når jeg hutrende kryper sammen med tekoppen i sofaen er det egentlig helt greit å bo i isolert hus som ikke er fra vikingtiden når jeg tenker etter. ;-)

16 kommentarer:

Unknown sa...

Takk for besøk og kommentar til innlegget om den fantastiske kokken Geir Skeie.

Fin blogg du har!

Synnøve. sa...

Hei vennen.
Eg har opplevd melk på flaske faktiskt. Når eg var ei lita pia og besökte bestemor utanfor Ålesund så fikk vi kjöpt melk på flaske. Da gjikk vi på buda, skreiv opp i bok på buda når vi handlet.
Trilla unger hele dagane for 2 kr dag.
Spiste skoleboller og hadde en helt super sommerferie. Slik er det nok ikke idag nei...
Samiädnan husker eg godt. Blev litt mobba hjemme i Sverige for den låta. Men veit du at eg likte den og gjör fremdeles.
Visste ikke at du bodd i Sverige. Det var litt morsomt å höre.
Eg har bodd i Norge nå sen 1996. Så det bynner å bli noen år.
Har ikke lyst å flytte tilbake heller...
Har alt eg trenger her.
Nei ikke allt...
Savner sjöen og duften av tang og tare....
Men man kan ikke få både i pose og sekk....

Har du kontakt med noen av dine svenske venner idag? Nyskjerrig nå hehe....

Nå önsker eg deg en koslig fredag.
Klems Synne.

... 4 på toppen sa...

Hi, hi ... jeg lever meg fortsatt inn i gamle og svunne tider jeg. Leser jeg en historisk bok/roman så er jeg der med en gang. Deilig det og i tillegg får det meg til å verdsette de ting og hjelpemidler jeg har i nåtiden også.

Ha en strålende dag :-)

Anonym sa...

Så kooselig med melk på flaske da! Sånn de har i England enda tror jeg. En melkebil kommer rundt med dem og setter dem utenfor døra.

Brit. (lille meg) sa...

Spennende! Mitt barndomshjem er gammelt, men ikke fra vikingetiden... Det er fatisk bygd i 1862! Men fikset på mange ganger etter det. Min eldste bror eier det. Han er snekker og er flink til å vedlikeholde det.
Der var det opprinnelig tømmervegger, men de ble kledd igjen etter at besteforeldrene mine døde. De ville ikke høre snakk om det.Nå er det panel på veggene.
Tusen takk for hyggelig hilsen til meg! det er en stund siden jeg var innom her nå.
Ha ei god helg!:)

Unknown sa...

Har hørt mange skrekkhistorier om kvalmende melk på flasker med fløtepropp og det hele, fra min mor. Tydeligvis ikke så stas. Men er enig. Det ser jo utrolig mye bedre ut.

Ugla sa...

Berre nokre ord "mjølk på flaske" får minna fram. Eg kan minnast vi hadde "melkeutsalg" i byen eg budde i som barn; til og med eit stort hus vi kalla for "melkeforsyninga". Dit gjekk folk og kaupte mjølk i spann. ( Men det var vel før mi tid. Eg kan vel ikkje vere så gamal??.)
Eg kan minnast på hytta ein gong at mor mi kom med mjølk i ei mugge.(Ho hadde vore på garden i nærleiken og fått ku-mjølk). Men eg som var ei byfrøken likte ikkje den mjølka. Eg ville ha "by-melk". Neste morgon sto ei flaske på bordet, og by-frøkna drakk og kosa seg. Ikkje visste ho den gongen at mora hadde tomme mjølkeflasker i kjøkkenskåpet. Som ho berre kunne fylle.

Josefine sa...

Hei..så koselig og nostalgisk innlegg:) Ja vi kan sikkert på mangen måter være glad for at vi lever litt mer moderne enn før. Men er enig med deg..det er noe veldig romantisk og koselig med gamle ting:) Ønsker deg og dine en flott helg, klem fra Josefine

Grannylovestoknit sa...

Hei! Jeg også er så glad i gamle ting og historiene som følger med. Det er vel derfor jeg ikke klarer å kvitte meg med noe. Heldig er jeg som har arvet mye også!
Fortsatt fin helg!

Grannylovestoknit sa...

Hei igjen og takk for råd angående skapet mitt! Jeg er igrunnen enig med deg. Det trengs kun å "shines opp" og få lov til å bevares slik det er ment. Skal snarest innom en anerkjent male- og interiørbutikk i byen for å få råd.

Elisabeth sa...

Det er mye mer koselig med både glass og metall ja, istedenfor kartongog plast. Vakre bilder.

Kathrine sa...

Bittelitt innom deg etter koselig kommentaren i bloggen min:-) Firvelen er kjæreste med ett av mine mange tantebarn. Mitt første faktisk. J ble født da jeg gikk i 6.klasse. Har mange artige minner fra barnepass med han ja,-)

Ugla har kjøpt et maleri av meg for ca 2 år siden(?)

Og du? Bor du oppi Gudbr.dalen ett sted? Har kjenninger og, som jeg gikk i skolen med på Lillehammer(vidr.gående der)

Ønsker deg en fortsatt fin helg:-))

Hulda sa...

Så fint det var med melka på flaske, så skikkelig nostalgisk ut. :)

Hannes hage sa...

Å, så koselig det ser ut! Så flott at du har, og bruker de gamle melkeflaskene. Skulle gjerne ha hatt meg noen slike..
Ønsker deg en god uke.

Kathrine sa...

Melkeflasker ja. Har bare fire størrelser av de brune jeg, og en fløteflaske. Den fant jeg i uthuset der jeg bodde fra jeg var 4mnd til jeg var nesten fire.
Dekorative flasker til bl.annet vaser:-))

Anonym sa...

[p][url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic outlet[/url] co . Olay [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic[/url] vs . co . Everyone deals with it at some point, and getting rid of Clarisonic Mia just a matter living a healthy lifestyle and cleansing regularly . I have oily skin, the most annoying pores wash clean, think about it, the small pores should bury the [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic canada[/url] fat sucked out, is easier said than done . But now that it is available and accessible to most women, you can get it from reputable online stores that sell Clarisonic brush heads . Who Should Use Clarisonic Brushes?

Any woman who cares enough for her skin should use Clarisonic products . Right off the bat (even following first day), my [url=http://www.clarisonicmiastoree.com]clarisonic mia 2[/url] skin area felt smoother and much softer.[/p]