søndag 11. januar 2009

Her om dagen fikk jeg en SMS som lød noe sånt som: "Her er det vårlig... får lyst til å så frø.... er det noen vårtegn hos deg der sørover... osv". Jeg kikket på den visnede duftpelargonen i vinduskarmen, snøen utenfor, tenkte på den isende vinden og svarte at vårfornemmelsene kun var i hennes hode og at her var det mørkt og kaldt. Jeg fikk en lys melding, men sendte en mørk tilbake. I dag gikk det plutselig opp for meg, at ja, nettopp, våren var inni hennes hode og inni hver enkelt av oss om vi vil. Jeg tok en nærmere kikk på pelargonene som faktisk har overlevd om som strekker seg med lysegrønne skudd og venter optimistisk på andre tider. Jeg bestemte meg for å ta frem de lyse og lette følelsene inni meg selv om dagene er korte og morgenene mørke enda.
Og jeg tok av noen blomster til glede og pynt på bordet.


... og kjente etter - ja, jeg har lyse tanker igjen selv om dagene er mørke. Kanskje jeg kan sende en lys melding til noen og få dem til å tenke gyldne tanker jeg også ;-)

20 kommentarer:

liven sa...

Dette var et herlig innlegg:o)
Er ikke noe særlig vårfølelse her heller......men merker faktisk at det er litt lenger lyst på ettermiddagene:o)
Vi må jo bare prøve å se etter de små tegnene på at det går mot vår:o)
Her er ikke snø men et grått vær med pøs regn i dag!!
Fint vær ute...til å kose seg inne:o)

Ha en fin søndag:o)

Unknown sa...

Flott innlegg til ettertanke:0)
Nydelege blomster...
Her hos oss er det øspøsregn i dag, men no har vi faktisk vore ute i regnet og gått tur heile gjengen!!
Finst ikkje dårleg ver, berre dårlege kle...
Klem

Elisabeth sa...

Noen ganger må man grave litt ekstra for å finne igjen de lyse følelsene. Men nettopp noen blomster og frø kan hvertfall lokke de frem for meg. :)

Lilledora sa...

Jeg prøver å grave fram de små tegnende på vår jeg og, men hittil ser det mørkt ut. Sist helg, snødde det og snødde, så Gubben sto nesten ute hele døgnet han og måkket slik at jeg kunne dra på mine innkjøpsturer, Tre dager etter hadde himlen åpnet sine sluser, og så ble det kaldt igjen.
Nei, nå tror jeg snart at jeg emigrerer til varmere strøk

Merethe sa...

Koselig innlegg :)

FO - 2 sa...

Pass it on! ;)))

MODERN COUNTRY sa...

Nydelig post!! Og dyp..Reflekson om en lys og god hverdag. De pleier jo å si når en er trist og ser mørkt på det, "det kommer en ny vår"...

Ha gode dager!
Klem Aina

Runa sa...

Takk for en veldig koselig og lys melding på bloggen min!
Utrolig riktig og viktig tema du belyser her!Her er vi mange som kjenner oss igjen tipper jeg!Ha en gylden uke videre!

Synnøve. sa...

For ett kosligt innlegg.
Det får en å tenke litt.
Visst er det slik at det meste sitter i hodet på oss.
I mitt hode er det akkurat nå sommer. Sol och varmegrader. Nyter en kaffe på verandan i sola.
Så ser eg ut gjenom vindue. Regn og blåst...
Influensa på gang...
Nei, får nok ta frem de lyse tankane igjen.
Ha det gott vennen.
Klems Synne.

Anne sa...

Så sant så sant, en skulle sikkert tengt litt mer positive tanker selv om det er mørkt før man kommer seg hjem fra jobb. Men du og du som man lengter etter lengre dager og mer dagslys, overskuddet kommer jo også da.

Lo høyt av IKEA posten under her, for matpausen på fredag hadde noen av kirurgene en oppramsing av plasser det er enklest å skjekke opp single damer, og nr. 1, uten tvil, kafeterian på IKEA :-)))
Så den butikken kan brukes til så mang, av så mangt :-)))

Sologbolig sa...

Her er heller ikkje noe vårstemning, regnet pøser ned og det blåser og er surt. Men det er rart med det, når nytår kommer så ser en på en måte våren litt lengre framme. Ofte blir det langt fram, men vi kan nå glede oss til det og det er godt. Ha ein fin kveld!

M.E.V. foto sa...

Positive tanker er viktig! Som du så i bloggen min så er det lov å drømme, og å vente på våren allerede nå. Da har man noe å glede seg over, og vinteren føles kortere:)

Karna sa...

Herlig, tror jammen jeg skal bestemme meg for at det er vår her hos meg også....Har ikke snø iallefall så litt vårstemning er det jo tross alt...

Kathrine sa...

Det går mot vår ja:-) Og hage:-)) Fuglene her hadde en skikkelig vårsyngedag for noen dager siden. Morsomt!

Angående valmuene, så har jeg litt forskjellig. Tror det er mest somniferium ja. Den som bare nervene står igjen på, sto ute i vær og vind i noen mnd, og så vakker den ble!
Bittesmå frøkapsler får jeg av å så masse frø opp på kattehustaket. Disse får lite næring og blir deretter. Små som 0-tallet på tastaturet noen av dem. Søte:)

Fivrel sa...

Den som tenkjer ljose tankar, får ljose dagar! Tenk kor mykje lått og glede, ljos og fargar det vert kring eit menneske som verkeleg bryr seg, og tek seg på tak for å sjå og leve kvardagen i solskinet, heller enn i skuggen. Det smittar og breier om seg, på same måten som mørke og pessimisme slukar alle i kring inn i det svarte holet.

Ein viktig ting å tenkje på, og freiste leve etter i kvardagen! :-)

Josefine sa...

Hei..så nydelig innlegg! Flott med blomstene som fløt i skålen:) Tusen takk for hyggelig besøk hos meg! Klem fra Josefine

BRUDEPARET sa...

SV: Takk for det, ønsker deg også en nydelig helg! Og god treningsøkt! Så får vi se om jeg også får trent litt i løpet av helgen, eller om løfting av skittentøyskurven blir min form for trening!

Nydelig blogg forresten! Stemningsfull, lun og vakker! :)

Anonym sa...

Hei, hei. Tusen takk for besøk og koselig kommentar i bloggen min.
Ha en fin helg.
Hilsen husmora.

Veronica sa...

Hei,tusen takk for besøk i bloggen min!
Tøflene er bestilt på www.mortil3.no
Trehjulsykkelen blir bestilt fra www.rikigeleker.no

Lilledora sa...

Har en award til deg i bloggen min. God helg