lørdag 30. mai 2009

Åpenbaring

Med smale øyne og slepende skritt, kjemper jeg meg alt for tidlig opp på en fridag. Barn er våkne, skal på toalettet og vil ha følge her som vi er på besøk. Vel, vel. Jeg står og myser ut vinduet og venter, med det som er mulig å se mens lyset er alt for sterkt, og øynene alt for lite medgjørlige. Men hva skimter jeg der fremme - badet i sollyset og tronende stolt som en dronning som viser seg frem i sin vakreste skrud? Jo akkurat: Et utrolig stort og vakkert rosehagtorntre!
For en frustrasjon at jeg ikke har kamera med til å forevige sanseopplevelsen og dele. Man blir visst avhengig av å fotodokumentere og kose seg med de visuelle minnene senere.
Mens søvnen forsvinner fra øynene og kroppen blir mottagelig for den rene morgenens stille ro, lager jeg meg en tekopp og tenker på en venninnes tips om at Plantasjen har tilbud på treet og hun mener bestemt at det kan være hardført nok hos meg... Hva annet planlegger jeg vel da, enn å ut og få tak i et slikt!!
Det var nok "ment to be" at jeg skulle bli dratt opp tidlig, for å se rett på dronningen av prydtrær.
Og om det ikke vokser seg stort som en dronning hos meg, men bare en liten rosehagtornprinsesse så blir jeg fornøyd med det også jeg! ;-)

15 kommentarer:

Unknown sa...

Oj for en lekkerbisken!!!

Lilledora sa...

takk for koselige kommentarer på bloggen, og ja jeg skulle gjerne ha gapt opp for deg, hvis du har vært her nord. Skal til tannlegen på tirsdag og da kan jeg igjen le med åpen munn. Det blir nok ingen sommertur til søstra år heller nei. Vi reiser til Spania om ca 14 dager og blir der i 3 uker. Da er vi sikret sol og varme. by the way, vi har rosehagetorn tre i hagen og det er nyyyyydelig.

Cec sa...

Cec: Tror kanskje det er et tre for kysten egentlig - ikke for å skuffe deg da men! Men kanskje går det likevel, krysser fingra!

Elisabeth sa...

Hagtorn blomstrer her også, den er jo bare SÅ vakker!!!

Marie sa...

Vakraste tresort eg veit om :)

Skulle gjerne hatt eit eg også, men sidan det er utsett for rustsopp i kyststrøk har eg ikkje kjøpt.

Her i distriktet har det dessutan vore tilfelle av pærebrann og sidan rosehagtorn er vert for pærebrann er det også ein god grunn for å ikkje plante det her hos meg.

Fru Keilegavlen sa...

Det er så flott med roser!
Takk for koseleg kommentar i bloggen, og så så kjekt at dei fortsatt brukar pannebånda! Koseleg!

Timotei sa...

Å, ja, rosehagtorn er bare nydelig! Min tante har den i hagen sin og den er så fin! Ønsker meg jeg også, men må vel kanskje ønske meg større hage først...

Karna sa...

Herlige med slike dager, må nesten stå tidlig opp med strålende sol skinnende inn vinduet...Håper du fant det du letter etter hos Plantasjen, fristelsene finnes der iallefall.

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Skulle gjerne hatt et slikt tre i hagen!!
Så nydelig:)

Ugla sa...

Å du herlege vår. Eg har hatt vinterhagen som eit gartneri i lang tid no. Noko har eg fått planta ut, men det bles så fælt no at eg er redd for squashane og gresskara mine. No skal blomkarsen i jorda, det skal og erteblomar, asters og nokre andre blomar. Kjøkenhagen er ferdigsådd, og no vil eg ha ei regnskur eller to. Den som har eit bibliotek og ein hage - har alt!
Indianarfesten var nok vellukka.
Til lukke med lillebroren din! Han har stor dag i dag.

Unknown sa...

Fint tre - selv om himmelen bak var enda finere;)
Jeg har ikke så veldige grønne fingre - jeg har plantet solsikker, sukkererter, reddikker og gulrot - og det holder for meg hvis jeg skal klare å holde styr på dem.
Men syns det er koselig å følge med dem som har styring på hage - kanskje kan man få noen tips til ledige stunder;)

Anita sa...

Nydelig tre, håper du får det til å trives hos dere. Det gjør du helt sikker for du får til det meste du. Kos dere i disse fine dagene nå i innspurten før den eilige ferietiden innhenter oss. Gleder meg.
Klem amo

Synnøve. sa...

Hei.
Hvad er for ett tre?
Det såg uansett meget flott ut.
Håper du fikk tag i det.

Ellers er alt bra håper eg.
Klems meg.
Synne.

anne -moseplassen sa...

åja, rosenhagtorn er flott, vi hadde ett stort tre i hagen når jeg vokste opp. Desverre måtte det flyttes i forbindelse med noe arbeid på huset, og det tålte det ikke. Men treet husker jeg fremdeles :)

Anonym sa...

Thank you for the auѕpiciouѕ writeup. It in
reality waѕ a amusement acсount it. Glancе complex to fаr ԁeliveгed agrеeаble frоm you!
By the way, how can ωe keep up a сorresρonԁence?


my site; MintedPoker Bonus