søndag 14. oktober 2007

Tid for løker - eller egentlig overtid...

... ja for her har frosten allerede tatt tak. Ble litt sen løkbestilling, og litt sen til å sette dem, så det blir spennede å se hvordan det går.

I dag tok mamman min med seg maange stiklinger. Hun ville faktisk ha dem- foreslo det selv! Jeg ble kjempeglad for da slapp jeg å få enda mindre plass nå når jeg måtte kutte ned pelargonene for høsten. Mannen i huset ble også glad - men det var fordi han trodde det ble færre potter i vinduskarmene. Lar han tro det jeg - men egentlig var det jo bare urotede stiklinger av de som allerede står her. I tilfelle ikke alle klarer overvintringen, så har jeg altså back-up hos mamma - smart ikke sant?

Under her er knaggene jeg fikk tak i på Beitostølen tidligere i høst - ble akkurat som jeg håpet. Hver sin hvite til jentene. Så da blir det vel aldri mer slengende klær på gulvet regner jeg med... (det er lov å håpe).
Og storebror fikk en krafigere, svart smijernskrok som kan dreies rundt.


Da mamman min hadde dratt, kikket jeg og eldstejenta lurt på hverandre: "Kanskje vi endelig har klart å få bestemor hektet på pelargoner nå?" ;-)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kjøpte du kroker på den spesielle butikken på Beitostølen? der har de mye fint.Hyggelig med besøk av mormor.Du har kommet langt med forberedelser til vinteren utendørs nå.TIL SOMMEREN KOMMER JEG OG SER PÅ DIN BLOMSTERPRAKT.
Åse

Klarafina sa...

Takk for hyggelig hilsen i min blog.
Tenk at løk kan være så vakkert som på bildet!

Hilsen fra landet sa...

Ja, Åse, det var på interiørbutikken på Beitostølen. Har faktisk ikke lagt merke til navnet. Du er hjertelig velkomme hit!

Lovise sa...

Det blir spennende å se til våren hva det blir ut av løkene dine.
Du har det sikkert fint i hagen, gleder meg til bilder til våren:)

Anita sa...

Det er kjekt å hekte andre på pelargonier også!! Det er jo synd å kaste noen fine stiklinger, og det kan jo bli litt mange:o)

Ha en go dag!
Ps! Jeg har forresten lagt ut bilder av stolen min..

Hilsen fra landet sa...

Skal inn og kikke med det samme ava - er veldig spent!

Ellie sa...

Det er så koselig med pelargoner, men stiklinger er jeg ikke noe flink med. Heldigvis har jeg en mor som er veldig flink med det, så jeg har henne som back-up hvert år, jeg :-). Skikkelig flotte kroker du hadde fått tak i!

Anonym sa...

Det går sikkert fint med løkene dine selv om de kom seint i jorda, vil du være sikker så dekk dem med et ekstra lag med løv så luner det litt ekstra mot kulda.

Lykke til med å hekte mormor på pelargoner. Selv har jeg tatt inn mine helt på tampen, og er spent på om jeg klarer å overvintre dem.

Hestekastanjer er fine, - men de som vokser hos oss kan man ikke spise - det er en annen art som heter ekte kastanje de selger på gatehjørnene i Paris om høsten.

Karna sa...

Hadde bestemt meg for å bestille flere liljer og iriser i år, men det har ikke blitt flere løker i hagen i år heller....Det er jo ikke for sent, men....

Flotte kroker du har fått fatt i!

ChatrinesLiving sa...

Flotte kroker du har kjøpt:) Nå har du sikkert ikke et plagg slengde rundt...;) Til neste år skal jeg lage min første hage(!) Det blir jo så spennende..klarer nesten ikke vente til våren:) Lykke til med dine løker, håper de jo klarer seg over vinteren.
Ha en super dag!
Klem:)

Mia sa...

Huh, jeg har visst ikke fått noen blomsterløk i jorden i høst... er kanskje for sent ute allerede... Lurt av deg å ha mammaen som back-up for stiklinger, inte dumt. Jeg har vinduskarmene fulle av både pelargonier og stiklinger, har liksom ikke hjerte til å kaste de...