lørdag 24. januar 2009

Oppdaget en av juledekorasjonene som hadde blitt stående etter at julepynten var fjernet, uten vann og i frost i mange uker. La først nå merke til at det er en av mine favoritter i sammenplantningen, nemlig eføy. Og jeg hadde bare latt den stått og visne...Ble så imponert da jeg ble klar over at den har klart seg - like fin jo! Jeg skrellet vekk julerestene, og gleder meg over eføyen på kjøkkenbenken.

Ellers i dag så forbereder vi fering av storebror, med oppskrifter fra den velbrukte yndlingsboken min... skulle gjerne levd på BARE mat fra denne boken, men da spørs det hvordan man hadde blitt seende ut til slutt - som en amerikaner kanskje? :fnise: Godt dette ikke er på engelsk. Ha en fin dag!
18 kommentarer:

h.espe sa...

Du, det var jo helt utrolig, at eføyen ikke hadde tørket helt ut og dødd. Det er jo det som skjer med mine når jeg har de stående i stua - glemme de litt, og plutselig er bladene helt knusk tørre...

Ha en fin feiring, og kos dere med deilig mat!

Klem

Hilsen fra landet sa...

Kanskje jeg lærte noe viktig nå - at de faktisk liker seg litt tørt og kaldt! Min venninne sier at mange inne-eføyer også kan overvintre faktisk. Og så nydelige de er, i utesammenplantninger om sommeren også. Virkelig en plante man får valuta for pengene for!

Jeanette sa...

Ha en fin fin helg! :)
Klem

Fivrel sa...

Til lukke i snøføyka! Eg høyrer rykte om at feiringa skal skje (i allefall delvis) ute, med bål og pylser, det høyrest kjempekoseleg ut! Lurer på om det er like stormande og vinterleg hjå dykk som her sør hjå meg, og det trur eg nok. I Oslo er det slik vind og slik snjor at ein trur mest ein er i Nord-Noreg, herleg! :-) Me ynskje om ei god feiring, klem :-)

Anonym sa...

Eføy, ja det er en anvendelig plante. Tok seg fint ut på kjøkkenet ditt. Her jeg bor er det snø og atter snø. Men man får mye mosjon av snømåking. Ha en fin kveld!

Sologbolig sa...

Eføy er jo ei heilt utruleg plant. Eg planta ein eføy ut foran inngangsdør før jul og den lever fremdeles til tross for både kuldegrader og ufyselig vær. Ha ein fortsatt fin lørdagskveld !

Synnøve. sa...

Noen grönne planter har en overlevnadsevne utover det normale.
Nå må du ta godt vare på den.

Håper du fannt noe gött noe i den boka da.

Ha en flott söndag vennen.
Klems Synne.

Anita sa...

99% av stueplantene dør pga. for mye vann og varme. Vi steller for mye med dem, og når vi vanner så vanner de fleste alle plantene like mye. Blomstrende blomster trenger litt mer vann enn grønne. Dagens tips: Ikke vann blomstene for å være snill.
Lykke til med feiringen,håper dere får en fin dag.
Her er det nydlig vær i dag, og jeg skal ut og ryddee i hagen som ikke ser ut etter uker med storm....

Anne-Berit sa...

Godt at du berga eføyen din,den så jo riktig så flott ut i den nye krukka si.Ha en fin dag!

Fjordheim sa...

så bra at eføyen hadde klart seg.
tror den klarer mye tørke, er nok værre med for mye vann.
På det lille tettstedet Dokka. Som er vårt nærmeste tettsted, er det ikke mindre enn fire bruktbutikker. To er åpne så og si hver dag. To er åpne fredag og lørdag. Så her er det ikke mangel på bruktkjøpmuligheter. Men det er jo noen oppover i Gudbrandsdalen også. Kommer jo litt ann på hvor du bor selvsagt. Vi var innom Ting og tøy på Vinstra i høst. Der var det mye bra for en billig penge. Men selvsagt. På et skikkelig loppemarked får en ofte ting enda billigere. Da er de veldig glade for alt de får solgt. Mens en bruktbutikk gjerne kan ha ting stående over tid.
Ha en flott dag :)

Maritmor sa...

Hei!Det snør tiddelibom! Vakkert blir det! Og fin trim å måke snø:):) Fin blogg du har. Har ikke vært innom her tidligere. God søndag-ettermiddag oppi Dal'n!

... 4 på toppen sa...

Blomster er gøy, sånn pleier jeg å gjøre også. Renske opp i gammelt, vissent og vips så har man en helt ny blomst som man kan prøve å redde. Og når det første nye skuddet og bladet kommer så har man på en måte vunnet. Hurra!

Har forresten noe til deg inne hos meg :-)

God uke!

Anita sa...

Så bra at den overlevde da, koselig planter det der! Ler av reflekshistorien din, sååå bra!! Forresten mins jeg at jeg har plukket opp eføyer av komposten våren etter og de kommer som bare det??!! Ha en flotters uke fortsatt!

Henriette sa...

Takk for koseleg helsing inne hos meg:) No har eg kost meg inne hos deg ei stund, og her kikkar eg nok innom att. Håpar det er greit at eg liegg deg i rollen min.....

Lo godt av reflekshistorien:0) Ja,ja, det viktigaste er jo og bli sett:)

Ha ein flott dag.
Klem:0)

Ps: Ordrebekreftesen på komentaren er: bakedaud. Det minna meg om at eg har lova storbror å bake horn. Takk for påminninga;)

Dentinista sa...

Heisann, her var det koselig!1
Vi er nok i samme bransje, ja!!
Får ta på oss skilt i oktober!!

Josefine sa...

Tenk at den overlevde i kulda..hadde ikke trodd at den var så hardfør! da blir det jo ekstar stas å passe på den videre når du har "reddet" den:) Spennende kokebok du har der...sikkert lekre retter der ja:) Ha en fin kveld, klem

Fivrel sa...

Hei!

Har ei utfordring til deg i bloggen min, dersom du har tid og lyst :-) *Klem*, og god helg!

Rosen sa...

Den blomsten var ikke fin når den var vissen, men det var jo ikke vissen på en måte for det ble så fint med bare bladene! for de var jo ikke visne. så blomsten var ikke vissen likevel, vis du skjønte hva jeg skrev.