mandag 24. mars 2008

Inspirert - eller lett påvirkelig?

Det startet med et lån av en film - full av følelser: Glede og sorg, varme og kulde, lys og mørke. Store følelser som kjærlighet og hat, lidelse og smerte. Filmen jeg snakker om er "Kilden i Provence". Tenk at jeg hadde gått glipp av den så lenge! Bedre ble det ikke da vi ble invitert til filmkveld med tilhørende Provencalske retter med auberginer og urter... og jeg ble igjen fortapt!
Fargene, følelsene og fornemmelsene. Er klar over at jeg ikke er den første som er blitt fascinert av Frankrike generelt og Provence spesielt, men for meg er oppdagelsen altoppslukende og jeg tar inntrykkene inn over meg i bøker og små retter om dagen.
Sommerstid nyter jeg synet av den litt pjuskete kvasten med lavendel i hagen min, mens det der nede vaier frodige og uendelige åkre med blått gull.

Jeg ser bort på den glisne olivenveksten i vinduskarmen, - og tenker på de vakre olivenlundene der i sør. De gamle trestammenes grove struktur og bøndene som pleier dem som generasjonene før dem.
Dette huset over her kunne vi gått mange sammen om å leie. Tenk å kunne dele inntrykkene fra en slik reise og varme seg på minnene! Og jeg sa "nei" til å bli med de andre til Toscana i mai...
For ikke å snakke om alle opplevelsene jeg kunne fått som valmueelsker... Jeg fortsetter å drømme her fra godstolen med tekopp og lesestoff. Hva annet tror du enn "Et år i Provence" av Peter Mayle? ... og det imens løksuppen godgjør seg på kjøkkenet. Sammen med mammas berømte loff, vil det bli en perfekt ettermiddag-selv om jeg befinner meg i Norge ;-)
Yes, I have to admit: I am in love with France and the region of Provence - not unlike many others. I have always been fond of the colours and fabrics, but now on I intend to learn even more and of course visit this amazing and beautiful area.
In the meantime, I enjoy the classic stories on films and in books like: Marcel Pagnol: Jean de Florette. The one and only Gérard Depardieu, Yves Montand etc. with location Les Bastides Blanches. A film full of feelings and wonderful pictures of the landscape. Right now I am reading "A year in Provence" by Peter Mayle - with the French onion soup boiling in the kitchen. Together with the famous white bread made by my mum, this will be a perfect afternoon - even if I am in Norway, and far away from Provence ;-)

26 kommentarer:

tinemor sa...

Åh, jeg er så hjertens enig!
Denne filmen er en av mine favorittfilmer!
Har du sett Manon og Kilden, som er del 2??
Hilsen Tine

Anita sa...

Åh! Vi har nesten hvert år vært en tur sydover i mnd. skiftet august/ september, men i år har vi jo skolestart igjen og da kan vi jo ikke ta han ut av skolen med en gang!! Men nydelige og fristende bilder!! Klem ANita

Hilsen fra landet sa...

Ja jeg så nr. 2 også,- måtte få tak i den UMIDDELBART etter jeg hadde sett den første :-D
Men der var følelsesnivået noe lavere, selv om bildene var fanstastiske som den første. Men ikke så mye hjerte og smerte som i den første om du forstår!

Hilsen fra landet sa...

Så dere er kjent i området der, anita!! Så gøy. Håper jeg får anledning til det også - får spørre deg om råd vedr hva man bør få med seg og hvor å dra ;-)

tinemor sa...

Ja, jeg måtte også se den med en gang!!!!!
To fine filmer, lik men sammtidig forskjellig.
Og bare såååå vakker natur! Min store drøm å få dra dit!!
Hilsen Tine

Tone Yvonne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tone Yvonne sa...

Hei, hei :o)

Tusen takk for koselig bursdagshilsen på bloggen min!! Hadde en veldig fin dag :o) Kom fra fjellet igår, så jeg har lest kommentarer på mobilen min underveis.... ;-D

Flotte bilder fra frankriket!! Har alltid vært fasinert av frankriket - helt siden jeg valgte fransk på ungdomskolen - i 1988, WOW, det er leeenge siden....

På et eller annet tidspunkt konverterte jeg til anglofil i stedet...., men nå liker jeg begge. England er ikke kjent for sitt kulinariske gourmet kjøkken.... ;-D

Ha en riktig fin uke :o)

Ps. dette er samme kommentar som ble slettet, mulig pc'n har litt hikke.....

Elisabeth sa...

Deilig å ha noe å drømme om, Frankrike er et herlig land.

Anne-Berit sa...

Der skulle jeg likt å vært,nydelig landskap,flotteste del av Frankrike ifølge folk som har vært der.Filmen har jeg ikke sett,men må kanskje det nå.Ha en flott uke:o)

ANNA-LYS sa...

Takk för färgbadet!

*klem*

ArneA sa...

Sorry but I just have to ask: Are these photos taken by you. They are gorgeous.
Wonderful colors and remind me of Monet and all the other Impressionists.

FO - 2 sa...

AAAAAHHHH..! :)))
Nydelig!
Håper uken din blir like vakker som bildene her. :)

Hilsen fra landet sa...

arnea: I guess I have to disapoint you: The pictures is not taken by me. I have linked to the sites with the copyright.

Marie sa...

Vakkert!!!

Mita`s hjørne sa...

Ååå... utrolig nydelige bilder her hos deg... tror jammen jeg drømmer med jeg... nesten så en kjenner lavendelduften, duften av sol og varme, krydder...
Løksuppe nam,nam...

Ha en koselig dag og uke...

Anonym sa...

Ja, Frankrike passer nok godt for deg. På tide også å praktisere dine årelange studier i fransk før de går i glemmeboken. Og - jeg skulle gjerne blitt med deg....

Randi sa...

Den har jeg ikke sett...spørs om jeg må få tak i den. Høres ut som om den er i min gate. Jeg har aldri vært i Frankrike men kan lett bli Frankofil..:))
Tror du iallefall må ta deg en tur dit.:)

Ha en flott dag.

Randi

Sologbolig sa...

Hei! nå fikk eg jo lyst til å dra dit med ein gang. Provence er ein favoritt hos meg. Les Baux en Provence,ein kjempefin liten landsby som klamrar seg fast oppe i fjellsida eler Aix-en-Provence som er ein litt større, men koselig by. Grasse - parfymebyen med appelsintre og lavendelmarker i utkanten. Fr ikkje å snakka om Tourrettes-sur-Loup, ein liten landsby med mye mur og stein, men utruleg frodig. Vence med gamlebyen,og Saint Paul de Vence (kunstnarbyen ), Le Haut de Gagnes er perler. Favoritten blant større byar er Nice - eit flott by og eit flott utgangspunkt for besøk rundt omkring (sist besøkt i august). E. og A. Melberg har skrive boka "En landsby i Provence". Den er fin å lese. Landbyen er Gilette ca 5 mil nord for Nice. Dersom du eller andre er interessert itips fra provence el andre stader i Frankrike, så ta kontakt, eg deler med glede. Ha ein god dag.

liven sa...

Hei!! Du så fine bilder!! Nydelig......fikk lyst å reise der jeg også:O)
Ha en fin kveld!!

Synnøve. sa...

Halloen der.
Håper at du haft en fin påske.
Nå er huset her så stille för gjestene våre reiste hjem idag.
Flotte bilder har du og.
Klems fra Synne :D

♥ H@rmoni ♥ sa...

Åååå! Vakkert. Jeg har vært i Provence for noen år siden, og har veldig lyst til å reise dit igjen!
Herlig! Så flott med lavendel, og så lukten da!
Ha en fin fin drømme-uke! :O)

Linda sa...

Hei!Herlig å drømme om seg bort.
Jeg har også en drøm om å besøke de lavendelmarkene.Til å begynne med samler jeg til lavendelhekk i hagen.Den er ikke så blomsterrik men lett å få til.Godt å spise varm løksuppe i vinterkulda.
Ha en fin dag!Hilsen Linda :))

FO - 2 sa...

Hei igjen.
Innom for å svare på spørsmålet ditt, angående blomsterbildene i sideelementene mine.
Det er ingen Ringblomster der.
Fargevariasjonene du skriver om, høres så vakkert ut! :)
Nr. 1 i sideelementene (den hvite) hos meg er Asters. Nr. 2 (fargebl.) er Evighetsblomster og nr. 3 (rosa) er Erigeron.
Resten tipper jeg du helt sikkert vet hva er. :)
Fin onsdag! :)

FANCY sa...

I'm like a bird who is full of breaking gossip - you don't want to miss this...Take a look in my blogg-post ;-)

Cathrine sa...

Vakre bilder,drømmer meg gjerne bort :-) Har en liten ting til deg på bloggen min...
Klem

naturglede/Randi Lind sa...

Deilig å drømme litt! Kan ikke tenke meg noe vakrere enn lavendelåkre. Duften er ubeskrivelig. Jeg opplevde det i sommer i Kroatia. Nydelig opplevelse. Du må nok reise deg en tur en gang, og oppleve det selv, og så valmuer da!De lyser jo så vakkert i kornåkrene i England. Herlig å reise på drømmens vinger:)